Findings 2021 er avlyst, opplyser Sky Agency i en pressemelding fredag. Festivalen skulle etter planen ha gått av stabelen 10. til 11. september i år.

– Vi har i det lengste håpt at vi kunne få gjennomført Findings. Det er en festival mange unge har gledet seg til. Dessverre har manglende respons fra regjeringen medført at det ikke var mulig å gjennomføre Findings i år, sier arrangør og medeier i Sky Agency, Trond Opsahl.

Les også: Olaf Tufte om familiens nye serie: – Ikke vits å bare vise glansdagene

Findings, som arrangeres på Bislet Stadion i Oslo, har de siste årene vært utsolgt – med et publikum på 20.000 per dag over en hel helg. Årets festival hadde artister som Astrid S, Alan Walker, Tiesto og Lars Vaular på programmet.

– En kasteball i systemet

Opsahl sier i pressemeldingen at de har ønsket å samarbeide med regjeringen og helsemyndighetene om å få gjennomføre et testarrangement, uten hell.

– Vi har forsøkt å få til dialog og samarbeid med regjeringen og helsemyndighetene. Vi ønsket å samarbeide om å gjennomføre et testarrangement, når vi nå så at gjenåpningen gikk tregt. Vi har forsøkt å få kontakt med myndighetene, men får ikke skikkelige svar og blir en kasteball i systemet. Det gjør at vi nå avlyser, sier han.

Les også: Jennifer Aniston hyller eksmannen med lettkledd bilde: – Elsker deg

Arrangøren hadde lenge et håp om at en høy vaksinasjonsgrad ville kunne medføre at det var mulig å gjennomføre arrangementet.

– Det er med et tungt hjerte at vi avlyser årets festival. Høy vaksinasjonsgrad burde medføre at det skulle være mulig å gjennomføre en normal festival i september. Vaksinasjonsgraden er allerede høy, men dessverre gjør den nye Deltavarianten at ett stikk av vaksinen ikke gir god nok beskyttelse, sier Opsahl.

Kan refunderes eller overføres

De som har billett til det nå avlyste arrangementet vil i løpet av den neste uken få en e-post som forklarer hvordan billetter kan refunderes eller overføres til neste år. Arrangøren håper de som hadde planlagt å delta i 2021 fortsatt vil være med i 2022.

Les også: Dette er de nye «Skal vi danse»-kjendisene

– Dette er først og fremst trist for de unge som hadde gledet seg til festival. Men vi bretter opp ermene og setter i gang arbeidet med å få til tidenes Findings i 2022, avslutter arrangøren.

Findings 2022 arrangeres 19. til 20. august, og allerede neste uke kommer første artistslipp for festivalen.