Tirsdag skrev Nettavisen om at realitystjernen Anne Marit Yuvali (63), bedre kjent som AnneMa, hadde lagt ut klær og utstyr fra «71 grader nord»-deltakelsen sin til salgs på Finn.no.

– Noe brukt, men mest nytt, skrev 63-åringen i annonsen om utstyret hun ikke rakk å bruke mer enn 75 meter ut i konkurransen før hun måtte trekke seg.

Les også: Får tyn av «71 grader nord»-deltakerne etter historisk exit

Annonsen fikk imidlertid ikke ligge lenger enn et par timer ute på bruktmarkedet før den ble fjernet.

Brøt retningslinjene

Årsaken til hvorfor ante heller ikke Yuvali, som ikke hadde slettet annonsen selv.

Overfor Nettavisen oppklarer Finn.no saken:

– AnneMa må gjerne selge klærne sine på FINN, vi heier på gjenbruk. Men årsaken til at annonsen ble stoppet er fordi den inneholdt undertøy, noe som ikke er lov å selge ifølge våre annonseregler, skriver presseansvarlig Linda Glomlien i en e-post til Nettavisen.

Ifølge Glomlien har Yuvali fått en e-post fra Finn.no om at hun må endre annonsen slik at hun kan publisere den på nytt.

I en tekstmelding til Nettavisen ler Yuvali over at ullundertøyet hun har lagt ut betegnes som undertøy, men har foreløpig ikke besvart spørsmålene om hva hun skal gjøre med annonsen nå.

Samler inn penger til Tyrkia-reise

Årsaken til hvorfor Yuvali ønsket å selge unna utstyret fra realitydeltakelsen er fordi hun ikke har behov for utstyret lenger.

Ifølge 63-åringen skal hun snart en tur til Tyrkia og trenger penger til reisen dit. Men hun skal ikke kvitte seg med alt.

– Jeg trenger noe av det til å reise på fisketurer og sånt.

– Så det er ikke sånn at du har fått helt avsmak på turlivet etter «71 grader nord»?

– Nei, har jeg ikke. Det er kombinasjonen av tur og parfymen til Caroline Nitter som jeg får avsmak på, sier hun.

Parfymelukten som Yuvali referer til er parfymen som meddeltaker i programmet Caroline Nitter (24) hadde på seg under den første etappen.

Yuvali, som er allergisk mot parfyme, fikk en allergisk reaksjon som blant annet utløste den ekstreme hodepinen som var faktoren for at 63-åringen måtte forlate konkurransen.

– Jeg hadde jo ikke i min villeste fantasi tenkt at folk skulle ha med seg parfyme på tur, så det falt meg aldri inn å si at jeg er allergisk mot parfyme da det var snakk om allergener, uttalte hun til Nettavisen.

– Så sto vi i et veldig lite rom før turen begynte, og Caroline kunne jo ikke vite at jeg var allergisk, men da sprayet hun seg ned med parfyme. Og det tok bare noen sekunder fra hun sprayet i det bitte lille rommet på ti kvadratmeter til at jeg satt med den hodeverken og kvalmen begynte, mintes hun.

Kombinert med varme klær og tungt utstyr ble det dermed vanskelig for Yuvali å gjennomføre etappen, og i søndagens episode kom det fram at 63-åringen faktisk måtte forlate konkurransen som følge av problemene som oppsto før turstart.