*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

Fint og nedpå

Plateanmeldelse

 

Andreas Haddeland Trio er et kollektiv med kjemien på plass. Foto: Francesco B. Saggio

Gitaristen Andreas Haddeland er ute med sin andre trioskive og musikken egner seg for stille stunder og ettertenksomhet når høsten virkelig tar tak.

Andreas Haddeland (42), opprinnelig fra Sandefjord, men bosatt på Nesodden der han i tillegg til å spille så mye som mulig også underviser på den lokale kulturskolen, debuterte under egent navn og med den samme trioen for fem år siden med plata «Tilhørighet».

Nå har han, sammen med bassisten Lars Tormod Jenset, som mange kjenner fra Espen Eriksen Trio, og trommeslageren Ulrik Ibsen Thorsrud, som blant annet har markert seg fordelaktig blant annet i bandene Parallax og Sphinx, laga oppfølgeren «Nyskudd» som klokker inn på knapt en halvtime.

Det de fem Haddeland-låtene gir oss er fine melodiske samtaler mellom tre likeverdige partnere. Det er i mine ører mer fine stemninger enn melodier som blir sittende i ryggmargen veldig lenge.

Musikken befinner seg hele tida i et nedpå stemningsleie der de tre musikantene hele tida lytter til hverandre og utfyller hverandres tanker. Noe av musikken blir litt blodfattig og tam for meg, men på sitt beste har Andreas Haddeland Trio en hel del personlig og vakkert å melde.

Andreas Haddeland Trio bekrefter igjen at det i den norske jazzunderskogen befinner seg veldig mye spennende og originalt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Andreas Haddeland Trio Nyskudd TareRecords/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.