Hvis man besøker ett av McDonald's sine utsalgssteder i Oslo sentrum vil man på menyen finne det som kan fremstå som et matematisk mysterium.

Under «Snacks & Fries» finner man ut at fire Chicken McNuggets koster 25 kroner, mens under «Kylling & Fisk» står det at seks nuggets koster 53 kroner - litt over det dobbelte.

Med andre ord: Tilsynelatende, hvis man faktisk skulle ønske å kun spise seks nuggets, så ville man spart tre kroner på å kjøpe to ganger fire nuggets, for så å kaste to av dem i søppelet.

Forvirret? Det var vi i Nettavisen, da vi var sultne på lunsj denne helgen.

– Det stemmer at fire nuggets koster 25 kroner og seks nuggets inkludert dip ligger på 53 kroner i McDonald’s Storgata. Kjøper man fire nuggets, må man betale for dip'en ved siden av, forteller Veronika Skagestad, kommunikasjonssjef hos McDonald's Norge.

En dip alene koster seks kroner, ifølge menyen.

Dermed blir regnestykkene slik:

6 nuggets inkludert dip = 53 kroner.

8 (2 x 4) nuggets + en dip utenom = 56 kroner.

Altså betaler man bare tre kroner ekstra for to ekstra nuggets, hvis man ønsker det.

I Trondheim er prisforskjellene enda større. Les videre under avstemningen.

Les også: McDonald's-restaurant stengte ute «black people»

Skagestad presiserer i kommentaren ovenfor at dette gjelder McDonald's Storgata. Grunnen til dette er at det er opp til hver restaurant å sette prisene, og disse kan variere.

– Det er ikke noe vi beslutter sentralt, forklarer hun.

Gjennom leveringstjenesten Foodora har Nettavisen sjekket prisene andre steder i landet. Slik ser oversikten ut.

  • Bergen (McDonald's Bryggesporen): Fire nuggets 29 kr, seks nuggets (inkl. dip) 53 kr.
  • Stavanger (McDonald's Søregata): Fire nuggets 29 kr, seks nuggets (inkl. dip) 50 kr.
  • Trondheim (McDonald's Trondheim Torg): Fire nuggets 25 kr, seks nuggets (inkl. dip) 59 kr.

Enkelte restauranter har altså tatt høyde for prisforskjellen, mens i Trondheim taper man regelrett på å bestille seks nuggets:

2 x 4 nuggets + dip (7 kroner hos Trondheim Torg): 57 kroner. Altså to kroner billigere enn seks nuggets ink. dip i samme restaurant.

Les også: McDonald's kommer med duftlys

Nettavisen har også sjekket en annen restaurant i Oslo sentrum, Nedre Slottsgate, og funnet de samme prisene som man gjorde i Storgata. Dette er fordi de to restaurantene er under samme ledelse, ifølge Skagestad.

– I dette tilfellet er nok ikke prisene sett i sammenheng, og jeg forstår hvordan det ikke alltid gir mening, sier hun til Nettavisen.

McDonald's er ikke bekymret for at noen har sett på menyen og bestilt flere nuggets enn de egentlig behøvde for å spare penger:

– Matsvinn er noe vi jobber mye med, både når det gjelder å holde vårt eget matsvinn på et lavt nivå, men også hvordan menystørrelser påvirker kundenes matsvinn. Et av tiltakene som er effektive i så måte er å tilby valgfrihet. Vi håper at våre kunder bare kjøper den maten de har tenkt å spise, sier Skagestad til Nettavisen.

For ordens skyld: Ketchup (i stedet for dip) er gratis i samtlige av de restaurantene vi har sjekket.