Gå til sidens hovedinnhold

Fleetwood Mac-stjerne Peter Green er død

Gitaristen ble 73 år gammel.

- Det er med stor sorg familien offentliggjør Peter Greens dødsfall denne helgen, hvor han sovnet stille inn, sier familiens advokat Swan Turton, ifølge Sky News.

- En lengre uttalelse vil komme i løpet av de neste dagene, legger han til.

Artisten var kjent både som vokalist og gitarist, og i 1998 ble han innsatt i «Rock and Roll Hall of Fame». Green oppnådde stor suksess med blant annet sanger som «Albatross», «Black Magic Woman» og «Oh Well».

- Fikk meg til å kaldsvette

Det anerkjente magasinet «Rolling Stone» rangerte Green på 58. plass på listen over «de 100 beste gitaristene gjennom alle tider».

- Han har den fineste tonen jeg noen gang har hørt. Han var den eneste som fikk meg til å kaldsvette, sa blueslegenden B.B. King en gang om Green.

Kortvarig

Han dannet bandet Fleetwood Mac sammen Mick Fleetwood i London i 1967. Sky News skriver at Green forlot bandet i 1970, fordi han slet med mentale problemer. Green ble etter hvert diagnostisert med schizofreni, og tilbragte mye tid på sykehus hvor han ble underlagt elektrokonvulsiv behandling (ECT) i midten av 1970-årene.

Til tross for at han forlot bandet etter kun tre år, sa trommeslager Mick Fleetwood til AP i 2017 at Green fortjener en stor del av æren for bandets suksess.

- Peter ble spurt om hvorfor han kalte bandet Fleetwood Mac. Han sa: Vel, jeg regnet med at jeg kanskje ville gå videre en eller annen gang, og jeg ville gjerne at Mick og John (McVie) skulle ha et band. Det var det – det viser hvor sjenerøs han var, sa Fleetwood, som beskriver Green som en som stakk seg ut i en periode preget av mange store gitarister.

Den britiske rockelegenden var gift med Jane Samuels, og sammen fikk de datteren Rosebud Samuels-Greenbaum.

Kommentarer til denne saken