Forrige uke ble årets sesong av Sommerhytta på TV 2 avsluttet og far og datter-duoen Kurt og Veronica vant til slutt drømmehytta på Mjøsli.

Finalen, som ble fulgte av over 582.000 oppussingsinteresserte tv-seere, har i dagene etter ført til skriverier og massivt engasjement i sosiale medier.

Hytte-spleis får refs

Noe av det som har fått mest omtale er at noen av Sommerhytta-deltakerne som ikke vant har fått opprettet støtteaksjoner – slik at også de skal få oppfylt hyttedrømmen.

På fire dager har kjæresteparet som kom på andreplass, Anna Rosenlund Skretteberg og Jone Engemoen, fått inn over 170.000 kroner fra over 180 ulike givere. Aksjonen heter «Hjelp Anna og Jone fra Sommerhytta til å få kjøpe hytta på Mjøsli» og den ble opprettet av en ivrig tv-titter som heiet på paret.

Les også:Sommerhytta-paret ble utsatt for hetsbølge – nå har fans startet innsamlingsaksjon

Også tvillingsøstrene Trude og Trine Rishaug Lium har fått en Spleis-aksjon, der det samles inn penger til en gave til dem fra fansen.

Aksjonene har fått splittet mottakelse, da spesielt førstnevnte pengeinnsamling. Flere mener det er umoralsk av dem å ta imot slike pengegaver.

– Her hausses det opp og doneres penger så to av parene vil stå igjen som vinnere - altså 50 prosent av deltagerne får førsteplass. Her blir Anna og Jone sin heiagjeng litt overivrig etter min mening, skriver en på Facebook.

– Anna og Jone burde vært så voksne at de stod fram og sa at de måtte avbryte innsamlingen og gi pengene tilbake til de som hadde betalt inn. Dette blir helt feil, for det er en konkurranse som bare har en vinner, skriver en annen.

Terje Sporsem kaster seg på

En annen som har fått med seg innsamlingsaksjonen, er komikeren Terje Sporsem. Han spøker med at det burde samles inn penger til han også siden det bare ble 2. plass i Farmen kjendis på ham.

«La Terje Sporsem også få en bil, selv om han tapte finalen i Farmen kjendis...», skriver han.

Innlegget er likt av nesten 10.000 Instagramkontoer og nesten 500 har kommentert.

Sporsem sier i en SMS til Nettavisen at han ikke vil utype noe mer enn det som allerede står i Instagram-posten.

– Så lenge man ser begge bildene jeg har lagt ut, så taler vel egentlig posten for seg selv, sier komikeren.

Sommerhytta-kjæreste raser

En som har sett seg lei på at de andre deltakerne og omtalen av dem er kjæresten til Sommerhytta-vinner Veronica Rasmussen, Markus Bilstad Pedersen. Han mener det har blitt «kastet en en eneste stor skygge» over kjærestenes og svigerfarens seier.

Han skriver at det er tusenvis som gjerne skulle vært i Sommerhytta-deltakernes sko.

– Hvor er takknemligheten til de andre deltagerne? Det er tusenvis av søkere til sommerhytta hvert eneste år. Tusenvis som gjerne skulle vært i deltagernes sko. 10 uker med oppussing hvor du lærer/får livslang erfaring, skriver han.

Bilstad Pedersen poengterer også at selv de som ikke vinner får med seg diverse gjenstander som var inne i hytta og at det ikke er i mange konkurranser tapende deltakere kommer hjem med premier.

– Det opprettes «spleiser» i hytt og pine til folk som ikke trenger det, skriver han i et Facebook-innlegg som har blitt delt over 75 ganger.

Til Nettavisen forklarer Bilstad Pedersen at han satt seg ned og skrev i går fordi han mener fokuset etter Sommerhytta burde vært annerledes.

– I hovedsak skrev jeg innlegget for å få frem at jeg synes at seieren til Kurt og Veronica har kommet litt i skyggen. Jeg synes det er litt rart at det ikke er seieren som står i fokus, sier han til Nettavisen.

– Hva tenker du om Spleis-aksjonen og alle meningene som verserer rundt temaet?

– Det har jeg fått med meg. Folk må få bruke pengene sine på hva dem vil, men jeg hadde kanskje brukt pengene mine på noe annet, sier Bilstad Pedersen.

Rørt av kjærestens innlegg

Nettavisen har også snakket med Veronica Rasmussen, som sier at hun i etterkant av finalen har blitt overveldet av all responsen.

– Først og fremst ble jeg rørt at av innlegget han skrev. Det var hyggelig og jeg skjønner det har versert mer der ute enn det jeg har fått med meg, sier Rasmussen.

– Det har vært mange reaksjoner og mye av det har vært positivt. Jeg og pappa setter pris på støtten og gratulasjonene.

Hun forteller at også de har fått henvendelser fra tilhengere som vil samle inn penger til dem.

– Jeg fikk meldinger om at noen ville starte en spleis som skulle gå til oppussing av andre etasje på hytta vi vant. Det ble helt feil og det var ikke aktuelt å ta imot penger. Det hadde vi ikke gjort hvis vi ikke vant også, sier Rasmussen.

Nettavisen har også forsøkt å komme i kontakt med Anna Rosenlund Skretteberg, men har ikke lyktes med å få en kommentar tirsdag. Til VG skriver hun derimot at «vi vil verken at den eller vi får mer oppmerksomhet nå».