OSLO (NTB, Nettavisen): Christopher W. Davidsen forsvarte Norges ære i kokke-VM i Lyon i Frankrike tirsdag. Onsdag ble vinnerne kåret.

Det ble bronse til Island, sølv til Norge og gull til USA.

Norge har tidligere vunnet fem gull, to sølv, to bronse og to priser for beste fisk i konkurransen.

Les også: Norsk sølv i kokke-VM

Se Twitter-meldinger fra Bocuse d'Or nederst i saken.

Les også: Stjernekokkens hemmelige våpen

Davidsen hadde med seg trener Gunnar Hvarnes og commis (assistent) Håvard Werkland. Teamet startet konkurransen klokken 9.40 tirsdag og avsluttet ved 15-tiden.

Nettavisen var på plass og fulgte det norske teamet tirsdag. De fikk skryt underveis og må finne seg i å være blant favorittene.

Følg prisutdelingen på Facebook Live her:

Jubel og mange norsk flagg på prisutdelingen onsdag:


Christopher W. Davidsen arbeidet rolig, konsentrert og målbevisst - og så ikke ut til å la seg distrahere av tusenvis av skrikende supportere på tribunen foran ham.

24 kokker deltar i Bocuse d'Or, verdens mest prestisjefylte og vanskeligste kokkekonkurranse. Tolv kokker var i ilden tirsdag og de siste tolv onsdag.

Den første Bocuse d'Or-konkurransen ble arrangert for 30 år siden. Årets fatrett er Bresse-kylling og skalldyr, en tolkning av en berømt lokal oppskrift og en hyllest for å feire byen og konkurransens far, Paul Bocuse.

Nytt av året var at tallerkenretten skulle være hundre prosent vegetabilsk, med mål å fornye konkurransen og utfordre kokkenes kreativitet. Vanligvis består tallerkenretten av fisk. Davidsen valgte å satse på en vegansk rett som blant annet består av jordskokk.

Se bilder av Bocuse d'Or-bidragene her hentet fra kokkekonkurransens Twitter-konto:

Se video fra Nettavisens direktesending fra Lyon tirsdag:

HTML EMBED
embedNAvideo("eoDYmDS8G-Izfr8PAcAfhA", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("pdYFoG-T4bNyoCJTYTstbQ", false)

Se den offisielle Bocuse d'Or-videoen: