Tidlig i juli kunne den kjente treningsentusiasten og influenseren Jørgine Massa Vasstrand (32) avsløre at hun ventet sitt fjerde barn.

Fra tidligere forhold har Vasstrand barna Filippa (11) og Sokrates (7). For knappe tre år siden fikk hun sønnen Milano med ektemannen Morten Sundli (31), og nå venter altså ekteparet sitt andre barn sammen.

Les også: «Funkygine» om «bruddet» etter flere år som venner og kolleger: – Det funka ikke

Via sosiale medier har den vordende moren uttrykt stor mistrivsel over graviditeten, og mer eller mindre uttalt at hun ikke ønsker å gå gjennom en graviditet en gang til. For mange har dette vært provoserende, og flere har også tolket det dit hen at Vasstrand har følt seg presset av ektemannen til å få et barn til.

Ville oppfylle ønsket til ektemannen

Straks kommer en ny sesong av familiens realityserie, «Funkyfam», der kameraene kommer enda tettere på familien. Kameraene følger også familien fra da graviditeten ble kjent og gjennom svangerskapet.

Under pressedagene for den kommende serien kan Vasstrand fortelle at hun i dag har et helt annet forhold til graviditeten, og at hun endelig har begynt å glede seg til familieforøkelsen. Vasstrand legger imidlertid ikke skjul på at det ikke var et stort ønske fra hennes side å bli gravid igjen.

– Morten har aldri presset meg til noe som helst. Jeg ble gravid ved et uhell, hvis man kan si det på den måten. Det var ikke planlagt, og derfor ble det en tilvenningsprosess. I tillegg er jeg veldig dramatisk og legger ikke lokk på følelsene mine verken på eller bak kamera, så derfor blir det ganske mye når jeg går gravid og sier at dette er noe jeg ikke vil, sier Vasstrand til Nettavisen på spørsmål om hun følte seg presset av ektemannen til å få et barn til.

Ifølge Vasstrand var kroppens reaksjon på graviditeten en helt annen enn de tidligere graviditetene. Magen vokste raskere og kroppen forandret seg raskere, noe som også ble en faktor for at graviditeten ikke ble noe hun gledet seg over.

Les også: Funkygine om den økonomiske oppturen: – Jeg kunne nok ikke jobbet på en god stund (+)

– Det ble jo litt vanskelig når vi fant ut at jeg var gravid. Morten ble veldig glad og samtidig lei seg på mine vegne fordi jeg ble veldig lei meg. Men så kjenner vi hverandre fryktelig godt, så han vet at det på en måte var en storm som vi måtte komme oss gjennom sammen, sier Vasstrand.

– Føler du at du skyldte ham et barn?

– Jeg føler jeg skylder Morten veldig mye. Han er på mange måter altfor bra for meg. Han ber ikke om så mye – jeg ber ham om ganske mye. Så når han ønsket seg én ting, og det var et barn, så følte jeg meg forpliktet å gi det til ham, sier Vasstrand.

– Men det er jo jeg som er gravid, og det passer jeg på å minne ham på også. Så det får han høre. Det er knallhardt for ham til tider, men det står han i som en ekte mann, fortsetter hun.

Morten Sundli hadde ikke mulighet til å stille på pressetreffet til «Funkyfam» fredag formiddag. På telefon til Nettavisen kan Sundli imidlertid fortelle at han er uenig i påstanden om at Jørgine Massa Vasstrand skal ha følt på en forpliktelse når det kom til å få barn.

– Det stemmer ikke at hun ble gravid fordi hun hadde dårlig samvittighet overfor meg, men jeg skal ikke legge skul på at jeg hadde veldig lyst på barn. Når Jørgine ble gravid følte vi begge på at vi hadde lyst på flere barn, og noe vi ble veldig glade for, sier Sundli til Nettavisen.

Forventer reaksjoner

Vasstrand gruer seg ikke til å se den kommende sesongen av «Funkyfam» på TV, men er forberedt på at enkelte episoder kan vekke reaksjoner. Spesielt scenene der hun ikke legger skjul på at hun helst skulle vært foruten en graviditet.

Les også: Politiet måtte tilkalles på Funkygine-fest: – Ble rasende

– Jeg vet jo hvordan jeg føler meg nå, så jeg gruer meg ikke til å se det sånn sett. Men det er mer det at jeg vet at det vil vekke en del reaksjoner hos folk fordi det å bli gravid setter mange tanker og følelser i folk, sier Vasstrand og fortsetter:

– Noen prøver å bli gravid uten å få det til, og de forstår jeg blir provosert og kanskje tenker at jeg er utakknemlig ved at jeg ikke er så overlykkelig hele tiden. Samtidig tror jeg at det også sitter mange som opplever det vanskelig å være gravid, og ikke opplever det like rosenrødt som mange skal ha det til. De trenger også noen å relatere seg til, og da tar jeg den rollen!

For kort tid siden kunne Vasstrand røpe at det er en gutt ekteparet venter. Noe navn har de foreløpig ikke funnet ut av, men til tross for den røffe starten på graviditeten ser Vasstrand nå frem til å bli mamma for fjerde gang.

– Jeg har det egentlig ganske bra. Jeg har egentlig ingenting å klage på, men jeg klager masse likevel fortsatt. Å være gravid er en veldig langtekkelig greie. Det tar på en måte aldri slutt. Jeg føler meg veldig klar for å føde, men det er veldig lenge igjen, sier hun.

At det mest sannsynlig blir nok en gutt inn i familierekken ser også treningsentusiasten bare frem til:

– Jeg tror jeg er en guttamamma på veldig mange måter. Jeg er veldig glad for at jeg har en jente som kanskje er litt mer reflektert og ansvarlig enn sønnene mine. Men jeg liker bråk, action og alle sånne ting, så det passer meg egentlig ganske bra at det kommer en bråkebøtte til, ler hun.