I neste uke braker filmfestivalen i Berlin løs. Og en av de store filmene er «Trainspotting 2» - filmen som gjorde Ewan McGregor til en megastjerne, og i alle intervjuer siden har han minst fått spørsmålet - når kommer toeren?

Det gjorde det også naturlig for ham å kaste klærne på film.

Satte stempel på en hel generasjon

«Trainspotting» er en av de største kultfilmene fra 1990-tallet - og den regnes som en av de beste britiske filmene gjennom tidene.

Den skjøt Danny Boyle opp i stjernesjiktet blant regissører, den satte standard for en hel generasjon filmskapere med sin fortellerstil. Og sjelden har vel musikken vært så viktig for en historie.

Det var ikke bare forfatter Irvine Welsh, Ewan McGregor og Danny Boyle som ble berømte. Jonny Lee Miller og Ewen Bremner har hatt stødige karrierer. Og Robert Carlyle perfeksjonerte den gale skurken etter sin innsats som Begbie.

Kvinnene i flokken, og spesielt Kelly Macdonald, har gjort det skarpt i amerikansk TV og spesielt «Boardwalk Empire».

«Trainspotting 2» er en av 25 filmer vi mener at du bør se i år.

Rett og slett fordi originalen var så toneangivende der den handlet om giddalause, 20 år pluss gamle skotske karer som lærte om livet «the hard way».

Fredag kan du se dem på Graham Norton Show, alle sammen.

SJEKK HVA DE HAR Å FORTELLE HER:

HTML EMBED
embedNAvideo("Qq9P_Q_6YyEjd2sRsv8rrg", false)

I Norge har filmen premiere 24. februar. Og skal vi tro Ewan McGregor, Ewen Bremner, Robert Carlyle og Jonny Lee Miller så har ikke livet fart så fryktelig god med dem.

De har i-hvert-fall- ikke spesielt godt av å se hverandre igjen, om vi skal dømme ut fra traileren til den kommende filmen.

«Graham Norton Show» ser du på BBC Brit fredager klokken 23.00

HER KAN DU SE TRAILEREN

HTML EMBED
embedNAvideo("fbiqRO7XxW9z_CBTEp9bHQ", false)