Stadig flere iPhone-brukere tyr til sosiale medier, Reddit og andre teknologiforum for å klage sin nød over et problem med skjermen på mobilen.

Det var Macrumors som først omtalte kritikken.

For enkelte later problemet til å ha startet etter en nylig programvareoppdatering, mens i andre tilfeller har Apple godkjent problemet som maskinvarefeil, skriver finanssiden Forbes.

Feilen gir skjermen et grønlig skjær, klart illustrert på bildet under:

Les også: Apple tar grep: Endrer FaceID for å takle en verden der folk bruker maske

En del brukere rapporterer at skjermfeilen dukket opp etter iOS-oppdateringen 13.5.1. En stund skal en ha kunnet kvitte seg med problemet ved å nedgradere til 13.5, men Apple har nylig fjernet den oppdateringen.

Grønnskjæret ser først og fremst ut til å plage OLED-skjermer, og rammer i hovedsak personer med iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, om man skal oppsummere kommentarene på nett.

Forbes har i flere dager forsøkt å få en kommentar fra Apple, uten hell.

Les også: Er 5G bare en hype, eller kommer det til å endre våre liv totalt?

Teknologiskribent Gordon Kelly skriver at han har fått mange tilbakemeldinger fra finansavisens leser, og at Apple stilltiende bekrefter problemet:

– Apple er åpenbart klar over problemet når de godkjenner skjermbytter for enkelte brukere. Men det er umulig å få oversikt over hvor mange som er berørt uten en offisiell kommentar fra Apple, kommenterer Kelly.

En av kundene som har skrevet til avisen, forteller at skjermen var grønn idet han slo mobilen på etter nylig å ha kjøpt den. Andre har rapport det samme, som har ført til spekulasjoner om at det dreier seg om et uheldig parti OLED-skjermer.

Nettavisen har vært i kontakt med Apple i Norge, som foreløpig ikke har en kommentar til nyheten.

Les også: Test: Apple iPhone SE 2020