Hun har spilt i nærmere tretti ulike filmer, men hvis du spør folk hvem Jennifer Aniston (50) er, vil de aller fleste likevel svare «Rachel Green».

Rollen som Rachel i «Friends» ble Anistons store gjennombrudd, en rolle hun vant en rekke priser for, deriblant fem Emmy Awards og én Golden Globe Award.

Absolutt «alle» jenter ville se ut som Rachel (eller være venninne med henne), men i all den tid det ikke var mulig, gjorde man sitt beste for å kopiere stilen hennes.

Slutten av 90-tallet var derfor preget av snekkerbukser, miniskjørt og magetopper, mens frisører verden over ble godt vant med å klippe «Rachel-sveisen».

LES OGSÅ: Hadde ett krav før kyssescenen med Adam Sandler

Selv har Aniston uttalt at hun aldri var så fornøyd med hårfrisyren som fortsatt anerkjennes som «hennes». I en ny bok, «Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era», kommer det i tillegg frem at Aniston ble bedt om å gå ned hele 13 kilo i forkant av Friends.

- Hun fikk beskjed om å gå ned 13 kilo hvis hun ville forbli i Hollywood. Los Angeles var et tøft sted å skulle lykkes som skuespiller i - og det var et tøft sted å være kvinne i - noe Jennifer Anistons agent motvillig avslørte for henne, skriver forfatter Saul Austerlitz ifølge PEOPLE.

Måtte endre kostholdet

Ifølge boka ble Aniston innkalt til andre auditionrunde med beskjed om å ha på seg en trikot, og Aniston skal selv ha tullet med at det kom til å ødelegge for henne.

Agenten skal da ha tatt en prat med henne om kosthold og vekt. Dette har Aniston fortalt om selv i et intervju med Rolling Stone Magazine fra 1996.

- Agenten min sa det rett ut. Det var det fineste han noen gang gjorde for meg. Det som er kvalmende med Hollywood er at jeg mistet en del jobber fordi jeg var for tung, uttalte Aniston.

Aniston gjorde derfor en del endringer i kostholdet sitt. Hun kuttet ut majones, hvitt brød og smør - og sluttet å småspise mellom måltidene.

Til slutt gikk hun ned 13 kilo og ble «Rachel Green».

- Det var fantastisk å se dette skje. Jeg visste aldri at jeg hadde denne kroppen i meg, sa Aniston til Rolling Stone i 1996.

Verdenskjente

«Friends» gikk på TV fra 1994 til 2004. Gjennom totalt 236 episoder, rakk fansen å bli godt kjent med de seks hovedrollefigurene: Ross Geller (David Schwimmer), Phoebe (Lisa Kudrow), Chandler (Matthew Perry), Monica (Courtney Cox), Rachel (Jennifer Aniston) og Joey (Matt LeBlanc).

Etter serien gikk av TV-skjermen, har alle skuespillerne spilt i flere TV-serier og filmer, men først og fremst vil de alle bli best husket for rollene de hadde i Friends.

Jennifer Aniston var gift med skuespiller Brad Pitt fra 2000 til 2005. Ti år senere, i 2015, giftet hun seg med skuespiller Justin Theroux. Ekteskapet tok slutt i 2018.

– Vi er fortsatt to bestevenner, som har bestemt oss for å gå fra hverandre som par, men vi ser fram til å fortsette vennskapet vårt, skrev Aniston og Theroux i forbindelse med bruddet.