Gå til sidens hovedinnhold

Forlenget varetekt for A$AP Rocky i Sverige

ASAP Rocky:

Tingretten i Stockholm har forlenget varetekten for den amerikanske rapperen A$AP Rocky, som ble pågrepet etter en voldsepisode i juni.

A$AP Rocky, eller Rakim Mayers som han heter, var innblandet i et slagsmål i den svenske hovedstaden 30. juni. Deler av hendelsen ble filmet og er sett av millioner av mennesker i sosiale medier.

Rapperen hevder å ha handlet i selvforsvar, men fredag fikk påtaleansvarlig Daniel Suneson medhold i sitt krav om forlenget varetekt til 25. juli.

Les også

ASAP Rocky arrestert rett før Norgesbesøk: La ut video av grov mishandling

Under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører, argumenterte Suneson med faren for at A$AP Rocky ville forlate Sverige dersom han ble løslatt, noe tingretten i Stockholm var enig i.

Pågripelsen av A$AP Rocky har fått stor oppmerksomhet, ikke bare i musikkmiljøet. Tre amerikanske kongressrepresentanter har sluttet opp om en protestaksjon for å få ham løslatt, og det samme har USAs tidligere ambassadør i Sverige, Mark Brzezinski.

Realitystjernen Kim Kardashian har også engasjert seg, og på Twitter har hun takket president Donald Trump, hans svigersønn og rådgiver Jared Kushner og utenriksminister Mike Pompeo for bistand.

(©NTB)

Les også

ASAP Rocky avlyser europaturné. Får støtte fra Justin Bieber

Les også

Kim Kardashian takker Trump for bistand i ASAP Rocky-saken

Kommentarer til denne saken