Gå til sidens hovedinnhold

Forrige måned vant «Bridgerton»-stylisten prestisjetung pris. Nå er han død

Kollegene er i sorg etter det plutselige dødsfallet.

Den britiske stylisten Marc Pilcher (53) er død. Pilcher døde ifølge Daily Mail av Covid-19.

Pilcher har jobbet med film og tv siden 2003, og har flere suksesser bak seg. Blant annet har han jobbet med både «Starwars» og «Downton Abbey». Forrige måned vant han sin første Emmy for arbeidet med kostymedramaet «Bridgerton».

Les også: Harry Styles bekrefter myteomspunnet teori

Nicola Coughlan, som selv spiller i sistnevnte serie, er blant dem som uttrykker sin sorg over det plutselige dødsfallet.

«Hjertet mitt er knust over tapet av Marc Pilcher, den brilliante hår- og sminkedesigneren i sesong én av Bridgerton. Marc var så engasjert i arbeidet sitt, og var så ekstremt talentfull. For en måned siden vant han sin første Emmy», skriver hun på Twitter.

«Det er tragedie at han har blitt tatt fra oss så ung, når han hadde så mye å gjøre. Vær så snill, bruk dette som en påminnelse om at Covid fortsatt er en veldig ekte og tilstedeværende fare. Vær så snill, vaksiner dere og bruk munnbind for å beskytte dere selv og andre», følger skuespilleren opp i et nytt innlegg før hun til slutt sender sine kondolanser til Pilchers familie.

15 år i teateret

Marc Pilcher begynte sin karriere innen hår og sminke i 1998, etter at han landet en jobb på teateret i West End i London.

Han ble værende i teaterbransjen i 15 år, før han omsider fikk tilbud om å jobbe med både film og tv.

Les også: Johanna Grønneberg Mesa avslører babynyhet

– Marcs arbeid har ført ham rundt hele verden, og han føler seg priviligert som får jobbe med så varierte prosjekter med inspirerende mennesker, står det på nettsiden hans, ifølge Daily Mail.

Innen tv- og filmbransjen har han som nevnt jobbet med flere store prosjekter, men det var altså «Bridgerton» som til slutt skulle sikre ham den prestisjetunge Emmy-prisen for beste hårstyling.

Inspirert av gamle Hollywood

Pilcher fortalte selv i et intervju med Vogue tidligere i år om inspirasjonen bak arbeidet med «Bridgerton».

– Først undersøket jeg malerier og bøker fra perioden. Også liker jeg å legge til min egen vri på lookene ved å bli inspirert av andre perioder og gamle Hollywood-filmer, fortalte han da.

Les også: Premiererekord for Bond-film i Norge

– Jeg har en enorm samling, og jeg liker å blandet det sammen med den historie kunnskapen jeg sitter på for å lage den riktige lokken, la han til.