I 2020 satte koronapandemien en stopper for å spille inn «Mesternes mester» i utlandet, og produksjonen ble derfor flyttet til Norge – nærmere bestemt til Arendal på Sørlandet.

Sesongen, som for øvrig ble vunnet av Aksel Lund Svindal (39), ble spilt inn i 2020 og gikk på TV på nyåret i 2021. Der fikk TV-seerne følge idrettsheltene gjennom en rekke utfordrende øvelser, i tillegg til at TV-kameraene ble med «hjem» til deltakerhuset der alle bodde under innspillingen.

Les også: Derfor forsvant NRK-profilen fra TV-skjermen

Den herskapelige villaen, som går under det ærverdige navnet Sophienborg ligger på en høyde i Arendal sentrum, og har de siste to årene ligget ute for salg. Det har derimot ikke gått veien, og prisen er blitt kraftig redusert med årene.

Nå ligger den ute på markedet for fjerde gang, denne gangen til 19.900.000 kroner.

Villa fra 1913

Overfor Nettavisen forklarer eiendomsmegler i Nordvik, Kristoffer Eastwood, at årsaken bak en ytterligere prisnedgang består av flere faktorer – blant annet at Sophienborg er en spesiell eiendom og at den dermed er vanskelig å prissette.

– Prisreduksjonen skyldes en kombinasjon av selgers ønske om salg og tilbakemeldinger fra markedet de siste årene, sier han, og legger til at de nå tror at de har landet på en god pris.

Les også: Sophie Elise åpner opp om alvorlig pillemisbruk

– Ettersom markedet de siste to årene har gått opp 24 prosent i Arendal og prisen samtidig er redusert, mener vi boligen nå er priset for salg i dagens marked, sier Eastwood.

Villaen ble bygget i 1913, og har sengeplass til opptil 15 personer fordelt på seks soverom. I tillegg er det flere oppholdsrom og et stort kjøkken, samt et stort basseng med utsikt over Arendal. I juni 2020 ble det lagt ut for salg med en prislapp på hele 20 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Det ble dog ikke noe napp, og salgsannonsen ble trukket.

Gjør det godt på utleiemarkedet

Siden har luksusvillaen heller blitt leid ut, noe som har sikret eierne Jan Morten Eskilt og kona Kine Brasil gode penger. Blant annet har eiendommen blitt flittig brukt under Arendalsuka, der den har blitt leid ut for rundt 200.000 kroner i uken flere år på rad siden paret kjøpte huset i 2015.

Les også: Utleiemarkedet eksploderer under Arendalsuka

Ifølge Eastwood har interessen for eiendommen vært økende de siste årene, og «Mesternes mester» hadde stor betydning for leiemarkedet. Han tror derimot ikke TV-eksponeringen har hatt så stor betydning med tanke på salg.

Ett år etter at villaen i Arendal ble godt synlig på statskanalen i beste sendetid ble villaen i mai i år lagt ut for salg på ny, da til en prisantydning på 25 millioner kroner.

Heller ikke da ble den solgt, og etter et par måneder ble prisen kuttet ned til 20,9 millioner. Og nå har prisen sunket med ytterligere én million, og huset selges til 19,9 millioner.

Håper på salg

Eiendomsmegleren forteller at prisreduksjonen har bidratt til større interesse for boligen.

– Vi ser naturligvis at interessen har øker i takt med prisreduksjonen, og vi er i dialog med flere seriøse interessenter. Selger bekrefter også at interessen er vesentlig bedre denne runden, sier Kristoffer Eastwood til Nettavisen.

Les også: Først fem år etter gjennombruddet har Cengiz Al selvtillit nok til å si dette om seg selv

Han legger til at de har håp om at den luksuriøse boligen vil bli solgt denne gangen.

– Hva slags mennesker ser dere for dere vil kjøpe dette huset?

– Vi ser at kjøpegruppen er delt, personer med lokal forankring som ønsker ny primærbolig, og familier som ønsker hytte/sekundærbolig, avslutter eiendomsmegleren.