Se video! Tshawe brukte lang tid på å komme seg til hektene etter «71 grader nord»-exiten:

Det ble en følelsesladd avskjed torsdag kveld da artist Tshawe Baqwa (41) måtte pakke sammen sekken og forlate konkurransen som første deltaker ut.

Etter en intens utslagskonkurranse mot Youtuber Agnete Husebye (25), der Baqwa måtte møte sin store frykt for vann, vant nemlig Husebye overlegent mot den kjente artisten.

Les også: «71 grader nord»-drama når produksjonen griper inn. Kommer med sjokkbeskjed til deltakerne

– Det er trist for meg å måtte si ha det til gjengen, men det er poengløst å surmule over det. Jeg tror man heller må ta til takke for at man har vært heldig å få være med på dette, sier Baqwa i episoden mens han tar avskjed med Husebye som tydelig er preget over at det er nettopp han som måtte forlate konkurransen.

Tidligere under oppholdet var nemlig Baqwa en stor støtte for Husebye da hun måtte

bli fraktet til legevakten med en snøscooter.

Mener det var skjebnen

Overfor Nettavisen forteller Baqwa at han ikke bærer noe nag over at utslagskonkurransen handlet om noe av det han frykter aller mest, og tror ikke at utfallet ville blitt noe annerledes om utslagskonkurransen handlet om noe annet enn vann.

– Mot det klisterhjerne der? Spør Baqwa seg og referer til Husebye.

– Umulig. Det var ikke vannet som ble den største utfordringen oss imellom. Det var hukommelsen. Ikke røyk marihuana barn. Dessuten så er jeg veldig glad for at det ble nettopp fineste (mensa kandidat) Agnete det var som slo meg ut.

Les også: Thomas Numme fryktet å bli hatet før «71 grader nord»-innspilling: Slik gikk det

Ifølge Baqwa er det umulig å ikke akseptere utslaget i en slik konkurranse. Ifølge han er hele poenget med en slik utfordring at man «følger der skjebnens vind blåser dem».

– Det bringer oss tilbake til urmenneske i oss. Så mens de fortsatte med «overlevelse av den sterkeste»-ritualet, hadde jeg ABSOLUTT ingenting imot å gi min kjære PS5 en varm klem igjen, og bestille noe helt vilt god Indisk Mat mens jeg FaceTimet med min datter der hun spilte på Pad'n sin og vi planla hvilken film vi sku se i perfekt oppløsning på det store lerretet som vi mest sannsynlig ville kjørt til i Pappa sin El-bil, sier Baqwa.

Klarte ikke komme seg til hektene

Da Nettavisen møtte Baqwa på premierefesten til programmet tidligere denne måneden kunne artisten fortelle at deltakelsen satte større spor i han enn han først trodde – til tross for at han var den første deltakeren til å ryke ut.

– Det tok lang tid før jeg kom meg til hektene igjen, fortalte Baqwa som også kunne avsløre at han ikke koste seg på tur i det hele tatt.

Se hele intervjuet med Tshawe Baqwa øverst i saken!

Men til tross for at deltakelsen var noe tøffere enn han først hadde forutsett, angrer han ikke på at han takket ja til å være med. Baqwa hadde nemlig et mål med deltakelsen, og det var å sette et eksempel overfor datteren sin at man også som voksen er nødt til å utfordre seg selv og tørre å gå utenfor komfortsonen.

Les også: Her tar fjellfobien til Aurora Gude overhånd: – Ingen tok det seriøst

Ifølge Baqwa klarte han å oppnå målet selv om deltakelsen kanskje ikke ble så lang som han hadde håpet på.

– Ja jeg er glad jeg fikk anledningen til å vise min datter at selv om pappa blir redd så er det viktig å ikke bli handlingslammet. At å fullføre en oppgave til tross for hvor vanskelig det er gir deg mer å hente fra enn å simpelthen spekulere om hvordan noe kunne blitt, sier Baqwa og fortsetter:

– Dette utvikler deg som menneske og gjør deg bedre kjent med ditt indre, som til gjengjeld vil styrke deg i lengden. Pappa er sterkere enn det han var før han tok turen, men Pappa vet også at ikke faen om han kommer til å klatre så jævla høyt igjen noen gang!

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» sendes på TV Norge torsdag og søndag klokken 20:30 og streames på Discovery+.