Onsdag kveld er det klart for sesongens andre førstekjempevalg når storbonde Dan-Håvard Johnsen (54), eller «Ordføreren» som han kalles inne på gården, skal bestemme seg for hvem han vil sende ut i kamp.

Les også: «Farmen»-romanse mellom flere av deltakerne: – Ingen hemmelighet

I tillegg til store og tunge ukesoppdrag er det også storbondens plikt og privilegium å utnevne en førstekjempe som skal ut i tvekamp senere i uken. Førstekjempen står derfor i fare for å måtte forlate gården.

– Den jeg endte opp med er ikke den jeg så for meg først. Jeg har endt opp med en mann som er truende til å komme tilbake i spillet igjen. Han har fysikk og tøffhet til å klare det, forklarte storbonden før han avslørte hvem han hadde valgt.

Legger ned arbeidet

Det blir derfor fort anspent stemning når storbonden utnevner Hashar Aziz (34) til sesongens første mannlige førstekjempe.

Les også: «Farmen»-Benjamin meldte seg på «Farmen» etter klar beskjed fra ektemannen: – Ikke kom hjem før du passer i bunaden

Hvem som ble ukens kjempe kom ikke som noen overraskelse på mange av deltakerne, men da valget ble det tatt tar Aziz et uventet valg. Han ønsker nemlig nå ikke å bidra noe mer i ukens oppdrag, og vil nå lade krefter fram til søndagens tvekamp.

– Den så jeg komme, men da bare melder jeg at da melder jeg meg ut av ukesoppdraget. Du får ha lykke til videre, sier Aziz før han reiser seg og går.

Aziz er rask med å forlate gruppen etter valget, og når de andre deltakerne kommer for å se til han forteller han at det er helt greit. Han vil ikke ha noe støtte eller sympati fra noen, men har altså bestemt seg for å ikke jobbe mer resten av uken.

– For Hashar sin del tror jeg det var dumt å legge ned arbeidet. Jeg kan forstå at det er sårt å bli valgt, og at man har lyst til å spare krefter, men jeg tror han gjorde et litt dumt valg i måten han sa og gjorde det på, sier Stine Engen.

Også storbonde Johnsen er overrasket over hvordan Aziz tok nyheten om at det er han som blir nestemann ut i kamp.

– Litt overrasket over reaksjonen. Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så hardt inn på Hashar. Hans reaksjon er jo egentlig prototypen på trøbbel hvis han skulle kommet tilbake igjen, sier storbonde Johnsen.

Ville ikke lage dårlig stemning

Aziz, politimannen fra Kongsberg, overrasket altså flere av de andre deltakerne med reaksjonen på valget.

Om det blir dårlig stemning utover i uken gjenstår å se, men da Nettavisen møtte deltakerne før de reiste inn på gården var Aziz klar på at han ikke hadde noen plan om å lage dårlig stemning i løpet av oppholdet.

– Jeg håper jeg kan være den joviale som alle kan føle litt trygghet i og prate litt med. Men jeg er ikke redd for å si ifra, og jeg er ikke redd for en diskusjon, sa han den gang før han fortsatte:

– Jeg kan nok fort kaste litt ekstra bensin på bålet bare fordi jeg vet at det gjør andre frustrert. Det er noe jeg innimellom synes er moro, men jeg går nok ikke inn for å lage dårlig stemning.

Om det skulle oppstå en krangel vil han derimot holde seg saklig så langt det lar seg gjøre, og hadde ingen plan om å stå og rope og skrike på tunet for å få fram sine poeng.

– Jeg vil nok si jeg så langt det lar seg gjøre prøver å forholde meg ganske saklig og behandle andre med en viss respekt. Men selvfølgelig sier jeg klart ifra og plasserer et ansvar.

– Men jeg skal ikke stå og rakke ned på folk, for jeg regner med at alle kommer med en livserfaring og en viss forståelse for hvordan ting henger sammen, avsluttet han.