På fredag slapp Beyoncé (40) sitt splitter nye album «RENAISSANCE» som mange har ventet på. Mesteparten av fansen har hyllet det nye albumet, men én sang har ikke falt i god jord hos alle.

Popdronninga, som er født under navnet Giselle Knowles-Carter, synger «spazzin' on that ass, spazz on that ass» i sangen «HEATED», som allerede har rukket å sanke inn godt over fire millioner avspillinger på Spotify.

Les også: Millionsmell for Per Sandberg og Bahare: – Bare trist

Bruken av ordet «spaz» er grunnen til at musikeren har vært i hardt vær de siste dagene. Ordet kan nemlig bli oppfattet som støtende mot personer med funksjonshemninger.

Nå tar derimot den svenske popstjernen Zara Larsson (24) artisten i forsvar.

– Ikke ta meg som en amatør

Mandag kveld tok Larsson til sosiale medier for å støtte den hardt kritiserte popdronninga, og for å hylle hennes låter som hun rangerer som «tiere».

«Jeg har hørt på Beyoncé gjentatte ganger. Ikke ta meg for en tosk. Ikke ta meg for en amatør. Jeg vet at jeg har vært stille rundt mine meninger om den, men det er fordi jeg vil at den skal marinere ørene mine gjennom helga. La meg bare si dette. Hun høster tiere på tiere på alle poengtavler», skriver hun blant annet på Instagrams historiefunksjon.

Etter at Beyoncés ferske låt har blitt hardt kritisert for tekstens ordbruk, har 40-åringens presseteam bekreftet at teksten nå skal endres. Ordet som er blitt kritisert blir nemlig ofte brukt nedverdigende mot personer med spastisk cerebral parese.

«Spaz» er et slangutrykk som referer til spasmer som er ufrivillige muskelsammentrekninger. I pressemeldingen ble det også opplyst om at ordet er ikke brukt på en nedverdigende hensikt.

Les også: Sommerpraten: Silje Halstensen (32)

Selv om Larsson ikke har kommentert ordbruket i sangen, delte hun enda en historie på Instagram hvor hun hintet til delen av sangen med bruken av ordet som har fått kritikk:

«Noe skjer her. 3:00»

Etter alt og dømme viser trolig den svenske superstjernen begeistring i uttalelsen.

På Spotify Global er 12 av sporene fra Beyoncés album på topp 50 og den verdenskjente rapperen Drake (35) har medvirket til låtskrivingen av sangen.

Aktivist går hardt ut mot Beyoncé

Blant de som har reagert på bruken av ordet er aktivist Hannah Diviney. Hun sitter selv i rullestol, og denne uken skrev hun en kommentar i The Guardian og delte sin frustrasjon over sangen på sin egen Twitter-kanal:

«Så Beyoncé brukte ordet «spaz» i sin nye sang Heated. Føles som et slag i ansiktet for meg, det funksjonshemmede samfunnet og fremgangen vi prøvde å gjøre med Lizzo. Antar at jeg bare fortsetter å fortelle hele industrien om å «endre det» til dyktige utsagn forsvinner fra musikken», skriver hun.

Diviney referer til artisten Lizzo (34), som fikk lignende kritikk tidligere i sommer for å bruke det samme ordet som Beyoncé i sangen «Grrrls». I likhet med popdronninga, valgte hun også å endre teksten i låten.

Les også: Ser rødt etter Gordon Ramsays TikTok-video: – Hvordan våger du?

Lizzo gikk senere ut med en uttalelse på sosiale medier der hun understreket at hensikten ikke var å promotere nedsettende språk:

– La oss gjøre én ting klart: Jeg har aldri lyst til å promotere nedsettende språk.