I helgen delte influenser Isabelle Eriksen (25) en melding fra innboksen sin på Instagrams historiefunksjon.

I meldingen sto det blant annet at hun som bifil burde skamme seg, og at hun som influenser «tjener penger på folk» og «ødelegger samfunnet». I tillegg mente vedkommende som sendte meldingen at Eriksen burde «få jobb som alle andre» og at YouTube ikke er en ordentlig jobb.

Les også: «Ex on the Beach» nominert til Gullbarbie-pris

Overfor Nettavisen forteller 25-åringen at dette er langt fra første gang hun får en liknende melding. For det skjer daglig.

– Jeg får sånne meldinger hele tiden, det blir fort et par om dagen. Det er hele tiden, sier hun.

Var redd for å gå ut av huset

Eriksen har vært i rampelyset siden hun deltok i «Paradise Hotel» i 2017. Med årene har hun deltatt i flere andre TV-produksjoner og bygget en solid følgerskare i sosiale medier.

På Instagram har 25-åringen over 150.000 følgere, og på YouTube er det over 120.000 abonnenter som følger med på innholdet hun deler. Med det kan hun leve av å være influenser – men hun får samtidig mye hat i kanalene sine.

Den store mengden hat har imidlertid gjort at hun tåler mer.

– Jeg har blitt såpass sikker på meg selv at jeg bryr meg lite om hva folk som ikke kjenner meg mener om meg. Så når jeg får sånne meldinger klarer jeg ikke å gjøre annet enn å le, egentlig. For det er helt latterlig å se alt folk mener, sier hun.

Les også: Helt alene på pressetreff – isfront etter ny serie

Likevel dukker det til tider opp kommentarer som kan være vanskeligere å svelge.

– Det er noen hatkommentarer som er ekle å få, for eksempel når det blir veldig personlig eller går utover familien min eller folk jeg er glad i. Jeg har blitt fortalt at jeg er et dårlig forbilde og at jeg burde dø. Og jeg har fått trusler om at de vet hvor jeg bor og at jeg burde passe meg, sier hun.

– En periode da det var på det verste var jeg redd for å gå ut døra og så meg en ekstra gang over skulderen når jeg var ute.

– Influensere får mest dritt

Eriksen mener influensere må tåle litt, ettersom de selv velger å være offentlige personer. Hun mener imidlertid det går en grense for hvor grove kommentarer de skal måtte tåle.

– Når det kommer til ordentlig fæle kommentarer, som at man bør dø eller ikke gjør samfunnet noe godt, da mener jeg man er i grenseland. Det trenger man ikke skrive til noen, uansett om man hater den personen eller ikke. Men konstruktiv kritikk, det er jeg derimot helt for, deler Eriksen.

At influensere er spesielt utsatt for hat, merker hun godt.

– Jeg føler vi får mye mer dritt enn andre, det er ingen hemmelighet. Men når man legger ut seg selv på det store internett så må man regne med at det kommer noen idioter. Sånn vil det alltid være, det finnes mange kjipe folk der ute.

– Influensere er på bunn, føler jeg, når det kommer til hvordan folk i samfunnet ser på oss. Jeg føler absolutt at vi får mest dritt og at for eksempel kjente fotballspillere ikke gjør det. Selv om fotballspillere på en måte heller ikke gjør så mye nytte for seg. Det er underholdning begge deler, på litt forskjellige måter, påpeker den tidligere realitydeltakeren.

Hva gjelder råd til influensere som går gjennom det samme, har Eriksen et klart råd:

– Det går alltid over. Ikke ta til deg hat som kommer fra noen som ikke kjenner deg.