OBS! Denne saken inneholder avsløringer om den kommende episoden av «Kompani Lauritzen».

Her bryter Tone Damli sammen foran kapteinen:

Konkurransen begynner virkelig å tilspisse seg i «Kompani Lauritzen» når det straks er tid for at seks deltakere skal bli til fire fullverdige jegere i troppen til programleder og oberst, Dag Otto Lauritzen (65).

Les også: Helomvending i «Kompani Lauritzen»: Fikk hemmelig beskjed av produksjonen

Denne uken skal deltakernes viljestyrke settes på prøve når de testes i et intenst overlevelsesdøgn lagvis, der de må klare seg i skogen med svært begrensede midler. Noe av det deltakerne må beherske er å tenne bål og holde flammen i live til dagen etter, i tillegg til at de skal røyke fisk og ikke minst holde varmen gjennom natten.

Krigsgudinne

Men før deltakerne drar ut i skogen får de alle en oppløftende samtale med både kapteinen og fenriken, hvor flere av deltakerne får skryt og godord fra befalet for det de har oppnådd så langt i konkurransen.

Les også: Tone Damli avslører: – Markus pushet meg til å si ja

En av de som absolutt får en klapp på skulderen er Tone Damli (34) som blir beskrevet som en krigsgudinne av de to befalene etter innsatsen i forrige uke.

Damli setter åpenbart pris på tilbakemeldingene fra befalet og på spørsmål om hvordan hun har det mentalt forteller Damli at hun føler hodet er på plass, men at kroppen begynner å slite etter mange uker med tøffe fysiske utfordringer.

– Jeg er veldig motivert og jeg har egentlig aldri slitt med motivasjonen her. Det eneste som har vært problemet mitt er at hodet vil, men kroppen får det ikke helt til, sier Damli i episoden før hun fortsetter:

– Så den henger ikke helt med på hva som skjer oppi der, og det er helt vilt frustrerende. Men nå er det kort tid igjen, og jeg er fantastisk glad for å være her og kommer til å gønne på alt jeg klarer.

Les også: Dette tjener «Kompani Lauritzen»-profilene

Motet er helt borte

Men til tross for at motivasjonen var på topp tidligere på dagen, begynner motet sakte men sikkert å sinke ut over dagen og kvelden for Damli. Stå på-viljen som var så sterk i samtalen med befalet har rent helt ut, og det er en fortvilt Damli som sitter i skogen på kveldstid.

Les også: Rikke Isaksen overraskes av respons etter «Kompani Lauritzen»: – Får tusenvis av meldinger

Det legger kapteinen merke til og hanker til seg Damli for en prat. Da presser også tårene seg fram hos kompaniaspiranten.

Se video øverst i saken!

En usikker Damli sier at hun tror ikke hun har mer å gå på lenger og kommer med sjokkbeskjeden om at hun egentlig ønsker å trekke seg fra konkurransen. Selv om hun tror det kan være best for seg, sier hun at hun er redd for å skuffe de andre aspirantene, og ikke minst de hjemme om hun ikke fullfører.

– Jeg føler at jeg har tøyd strikken langt nå. Jeg hater å slutte, men mest av alt hater jeg å skuffe andre. Helt ærlig tror jeg ikke at jeg hadde skuffet meg selv så veldig om jeg trekker meg nå, fordi jeg føler jeg har oppnådd sykt mye, sier Damli før hun legger til:

– Motet er helt borte.

– Da er vi med andre ord på det stedet, i løpet av den lange perioden du har vært her, hvor du vil lære mest, svarer kapteinen i håp om å overbevise Damli om å bli værende i konkurransen.

Tone Damli har ikke besvart Nettavisens henvendelser om en kommentar til denne saken.

Les også: Fikk seerne til å stusse: Lege bekrefter «Kompani Lauritzen»-teori

Flere har vurdert å trekke seg

At «Kompani Lauritzen» er en stor påkjenning for deltakerne er det ingen tvil om, og både den fysiske og psykiske delen av konkurransen tærer på deltakerne gjennom oppholdet. De pushes langt utenfor egen komfortsone, og enkelte av deltakerne har vært nære ved å gi opp.

Denne sesongen har det vært flere av deltakerne som har ønsket å trekke seg gjennom oppholdet, blant annet Ruben Markussen (27) og Dennis Siva Lie (28). Førstnevnte har blitt overbevist om å fortsette opptil flere ganger av befalet gjennom sesongen, mens Siva Lie var nødt til å trekke seg på grunn av en kneskade. Også Daniel Franck (47) måtte trekke seg tidlig i oppholdet da nakken slo seg vrang.

Les også: Lege reagerer kraftig på «Kompani Lauritzen»-øvelse: – Kan være kjempefarlig

Pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl sier til Nettavisen at det er ikke noe nytt at flere deltakere i «Kompani Lauritzen» uttrykker at de ønsker å kaste inn håndkle når øvelsene blir tøffe.

– I alle sesonger av «Kompani Lauritzen» har vi hatt deltakere som har vurdert å trekke seg, noe som er helt forventet ettersom de blir pushet og utfordret på ulikt vis gjennom hele innspillingen. I årets sesong varte opptakene åtte dager lenger enn de to første sesongene, noe som også gjorde oppholdet mer intenst og krevende for deltakerne som var der lengst, sier han og fortsetter:

– Hele poenget med «Kompani Lauritzen» er at deltakerne skal ut av komfortsonen, og utfordres både fysisk og mentalt. Da er det forventet at det vil komme situasjoner der noen vurderer å trekke seg. I slike tilfeller forsøker befalet å motivere deltakeren til å stå løpet ut, blant annet ved å få vedkommende til å forstå at det alltid er mer å gi – og at han eller hun vil komme styrket ut av å fortsette. Befalet har lang erfaring i å håndtere situasjoner som dette.

Les også: Slik forklarer TV 2 endringene i «Kompani Lauritzen»

Under fjorårets sesong av «Kompani Lauritzen» slet også Linnea Myhre (32) i en lignende øvelse som Damli gjør i onsdagens episode.

Pressesjefen sier at ved øvelser slik som denne er produksjonen ekstra bevisste på belastningen det er for deltakerne og at de da får ekstra tett oppfølging underveis og i etterkant. I tillegg er psykolog tilgjengelig for deltakerne både under og etter innspilling.

– Det er meningen at «Kompani Lauritzen» skal være tøft. Målet med øvelser som dette er jo nettopp at deltakerne skal ut av komfortsonen, presse seg selv til det ytterste og grave frem en viljestyrke de ikke ante de hadde, og på den måten oppleve mestring.

Hva kompaniaspirant 10 Damli ender med å gjøre ser du på TV 2 kl. 21:40 i kveld.