Tor Hammerø

Fra den andre sida

Plateanmeldelse

Aviva Endean har via et norsk selskap nådd ut her hjemme.

Aviva Endean har via et norsk selskap nådd ut her hjemme.

Klarinettisten, og veldig mye mer, Aviva Endean fra Australia tar oss med til hittil ukjente musikalske steder.

Musikk er et grenseløst språk. Det har heldigvis det norske selskapet SOFA MUSIC oppdaga og med sitt etter hvert godt utvikla nettverk har de altså funnet fram til Aviva Endean (33) fra Melbourne i Australia. Eller kanskje er det slik at Endean har funnet fram til SOFA Music? Selskapet har nemlig gjennom flere tiårs eksponering verden rundt fått et stort navn på den alternative scena og det å bli innlemma i stallen henger absolutt høyt.

Endean, som er et fullstendig nytt bekjentskap for meg, spiller vanlig klarinett, bassklarinett og kontrabassklarinett. I tillegg trakterer hun timpani, stemma er også i bruk, hun plystrer, spiller umtshingo - en harmonisk fløyte og benytter effektpedaler. Alt dette varierer fra spor til spor der noe er komponert og noe er fritt improvisert.

Endean skaper og trives i landskap som henter hemningsløst fra eksperimentell og improvisert musikk, ny kammermusikk og sikkert også en rekke andre kilder.

Med sin helt unike stemme skaper hun stemninger og landskap som umiddelbart egner seg ypperlig til ettertanke og ro. Hun tar oss med til steder ingen av oss har besøkt tidligere og det er spennende og dermed annerledes musikk hele veien.

Både Aviva Endean og SOFA MUSIC skal ha all ære av denne originale musikalske ekskursjonen.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aviva Endean cinder : ember : ashes SOFA MUSIC/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.