NEW YORK (Nettavisen): New York står foran en sydende sex-sommer.

I alle fall om man skal tro de unge mennene og kvinnene som New York Post har snakket med.

- Masse sex

- Denne sommeren kommer til å dreie seg om å ha masse sex. Alle blir vaksinert, alle er kåte og alle er drittlei av å treffes digitalt, sier Serena Kerrigan til New York Post.

Hun driver datingshowet «Let’s F – – king Date» på Instagram, og sier at New York og ungdommen nå er superklare for å møtes og ha masse tilfeldig sex.

NA+ Sexologer: Tror på sex-boom etter koronakrisen

Det vil si, ting tyder på at det allerede er i god gang. Allerede i begynnelsen av mars la en person ut følgende Twitter-melding.

- Uhhhh, nå skjer det. En ansatt eskorterer nå ut et par fra en restaurant i Soho etter at de har slått seg løs på toalettet. De møtte hverandre på utsiden for en time siden.

Les også: Avslører Playboy-legendens sex-triks: – Derfor var han alltid klar

Vaksinerte fire millioner på ett døgn

I en by og et land med en ekstremt høyt vaksinetempo, åpnes det nå opp opp for at gamle som unge igjen kan møtes. I helgen ble det vaksinert hele fire millioner amerikanere på ett døgn, og denne uken ble det også åpnet opp for at alle over 16 år kan vaksinere seg i USA.

Les også: Massiv kollaps for Donald Trump

I USA er 19 prosent av befolkningen, 64.4 millioner, nå fullvaksinert, mens 33 prosent, 110 millioner mennesker, har fått minst en dose, viser det siste tallene fra New York Times.

Innen 19. april skal alle voksne amerikanere være innlemmet i koronavaksinasjonsprogrammet, og innen slutten av april regner man med å ha vaksinert hele 200 millioner amerikanere. President Joe Biden har tidligere uttalt at han ser på nasjonaldagen 4. juli i år som en «Independence Day» fra viruset.

«Hvor deilig er det ikke at pandemien nå er over?»

Dette tempoet med vaksineringen baner nå veien for at ungdom igjen kan møtes for å feste, og ha sex.

27 år gamle Serena Kerrigan sier til New York Post at man etter ett år med å ha møtt hverandre via datingapper som Tinder og Hinge, så er folk endelig klare for «spontane» møter og at folk vil foretrekke å møtes fysisk for første gang, fremfor gjennom datingapper.

- Inntil nå har muligheten for å møtes på en bar eller på T-banen nærmest vært umulig, men det kommer nå til å komme tilbake - alle har noe til felles nå. «Hvor deilig er det ikke at pandemien nå er over?», kan bokstavelig talt å bli åpningskommentaren til folk nå, sier Kerrigan.

«Slutty summer»

Serena Kerrigan får også støtte av Deshmukh, som er partner på populære utesteder som Short Stories og Williamsburg Pizza.

- Folk er rett og slett klare for å kjøre på, sier Deshmukh, som sier det nå er en «uendelig etterspørsel» etter å feste.

NA+: - Disse sexdukkene kan forandre alt

Så ille kan det bli i sommer, at man ifølge NY Post allerede har døpt sommeren «slutty summer» eller «the whoring ’20s».

Les også: Stakk fra ektemannen da hun fikk uhelbredelig kreft: - Dør etter å få sex

Seksuell frigjøring er en historisk norm

Sosiologen, legen og Yale professoren Nicholas Christakis sier til New York Post at det ikke er unaturlig at folk nå har et behov for å feste og ta litt av. Han sier at seksuell frigjøring er en historisk norm i forbindelse med pandemier.

NA+: – Jeg fantaserer om å ha med samboeren på trekant

- Om man ser tilbake på flere århundrer med pest, så er det helt typisk at det er en stor fest helt på slutten. Da epidemiene med svartedauden tok slutt, så var det dans i gatene, sier Christakis.

- Det kommer til å bli helt fantastisk, fordi alle kommer til å bli vaksinert, sier Olivia Brewer (23) til New York Post. Hun var ute forrige helg på Manhattan, og forteller at både hun og venninnen Mora (23) er klar for å gå mye på byen i sommer, siden de nå begge er i ferd med å vaksineres.

- Etter å ha vært innestengt så lenge, så har jeg ingen planer om å gå inn i noe fast forhold nå. På kort sikt har jeg ikke tenkt å gå inn i noe seriøst forhold. Mitt mål nå er å treffe så mange som mulig, sier Evan Silverman (24) til den samme avisen.

Sosiologen og legen Christakis ber derimot folk om være påpasselige, og minner om at vi ikke er «på begynnelsen av slutten, men mer i slutten av begynnelsen» av pandemien.

Christakis ber derfor ungdommen innstendig om å gå rolig frem, og hovedsakelig være sammen med folk som er vaksinert, holde seg utendørs så mye som mulig og ha en svært begrenset sosial sirkel med venner som man møter.

- Jeg hopper rett inn i orgiene

Melissa Vitale og Tiana North, besøkte i helgen sexklubben NSFW i Soho på Manhattan og forteller at ting begynner å ta seg opp også på sexklubbene rundt om i byen.

- Jeg har alltid vært en av de jentene som kaster meg inn i det som skjer, jeg er med på alt, jeg hopper rett inn i orgiene. Men nå må det være de riktige orgiene, det må være den riktige kjemien, sier Tiana North, og sier hun nå er mye mer selektiv med tanke på hvem hun er sammen med.

Her er et bilde av Tiana og artikkelen i New York Post, hentes fra hennes egen Instagram-konto:

NA+ Sexologer: Tror på sex-boom etter koronakrisen