Frank Løke (42) befinner seg for tiden i Pakistan, der han har store planer om å bestige verdens nest høyeste fjell, K2.

Den tidligere håndballspilleren reiste fra Norge 23. juni, og har siden tilbragt flere dager på Base Camp før turen nå har gått videre til Camp 1. Over satelittelefon forteller Løke via sin pressekontakt, Torkjel Haabeth, at det tok hele ni timer for teamet hans å gå de nesten 1000 høydemeterne til camp.

Les også: Frank Løke vil bli tredje nordmann på K2: – Har angret et par ganger

Han kan også fortelle at det ikke var uten dramatikk.

– Det første som skjer er at en mann sklir utfor kanten, men treffer noen steiner og får stanset. Han blir stående blodig i sjokk nede på en avsats, mens noen av lagkameratene får hentet ham, sier Løke gjennom Haabeth mandag formiddag.

Vanskelige forhold

Ekspedisjonen Frank Løke nå har lagt på er ikke helt uten risiko. K2 blir ofte omtalt som «verdens farligste fjell», og mange har mistet livet i forsøket på å nå den kjente toppen.

Nettavisen har tidligere snakket med Lars Flatø Nessa (43), som sammen med Cecilie Skog (47) besteg fjellet i 2008. På samme tur mistet klatrekameraten og Skogs daværende ektemann, Rolf Bae, livet. Nessa ville selv aldri prøvd seg på K2 igjen, og legger ikke skjul på at turen opp kan være farlig.

– Selv for Rolf, som var en erfaren og dyktig fjellklatrer med veldig gode holdninger, og som valgte en god dag å klatre på og samtidig snudde før toppen, gikk det galt. Så jeg vil heller at de kommer hjem i live enn at vi får flere nordmenn på toppen. Selv om jeg virkelig unner dem turen, sa Nessa til Nettavisen forrige uke – 14 år etter sin egen K2-ekspedisjon.

Les også: Lars Flatø Nessa nådde toppen av K2, men mistet kameraten. Nå advarer han Frank Løke

Og Løke er fullt klar over farene i fjellet. I oppdateringen til pressekontakten forteller Frank Løke at de er mange som vil nå toppen før været blir for dårlig – og at forholdene er tøffe.

– Det kommer steiner flygende gjennom luften hele tiden, og flere har nesten blitt truffet. Det er over 200 folk i fjellet, så dødsfall vil være vanskelig å unngå, sier Løke om veien opp.

– Skal bli nummer tre

Frank Løke besteg i fjor sommer verdens høyeste fjell, Mount Everest, før han nå altså er klar for det nest høyeste.

Som nevnt forlot han Norge i juni, og har siden oppdatert følgerne sine på Instagram. For snaue to uker siden sendte han direkte på Instagram fra Base Camp, der han ærlig kunne fortelle at han har hatt litt betenkninger på vei opp.

– Det er et par ganger i teltet jeg har angret, altså. Det er kaldt, og du har bare ligget og spydd. Det er ikke bra, sa han etter å ha informert om at han har slitt litt med dårlig mage.

– Men jeg kommer ikke til å gi meg. Det er bare to nordmenn som har besteget K2, og jeg skal bli nummer tre.