Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike vil ta hensyn til elever med foreldre av samme kjønn

For å unngå å ekskludere foreldre av samme kjønn, vil Frankrike at det nå skal hete «forelder 1» og «forelder 2».

Den franske nasjonalsamlingen har gjennomført en avstemming som endte med at utdanningsloven trolig endres, og ordene «mamma» og «pappa» erstattes med «forelder 1» og «forelder 2», skriver Daily Mail.

Lovendringen ble støttet av president Emmanuel Macron sitt parti, for å forankre mangfoldet av familier hvor det er foreldre med samme kjønn.

Den franske polikeren Valérie Petit, som representerer La République En Marche var den som foreslo endringen. Hun sier at de fleste skjemaer om for eksempel en elev sitt fravær, nevner en mor og en far, men tar ikke hensyn til den franske loven om likestilling av ekteskap som ble innført i 2013.

Endringen sier følgende: «For å forhindre diskriminering kan skoleopptak, klasseregistre, foreldreautorisasjoner og andre offisielle skjema som involverer barn, kun nevne forelder 1 og forelder 2».

Det er imidlertid ikke bare positive reaksjoner på endringen. Alexandre Urwicz, president for foreningen av familier med homo-foreldre, hadde blandede følelser.

- Først så vi positivt på endringen, fordi våre familier nå blir involvert i skjema, sier han til AFP, ifølge Daily Mail.

Han skal imidlertid være litt redd for at det kan bli misvisende, og føre til foreldrenes hierarki.

- For hvem er forelder 1 og hvem er forelder nummer 2?, lurte han på.

Lovendringen har for øvrig ikke blitt godkjent av Senatet ennå, men det er forventet at det går gjennom.

Kommentarer til denne saken