Gå til sidens hovedinnhold

«Friends» forsvinner ikke fra norske Netflix allikevel

Fans av «Friends» i USA må tegne abonnement med splitter ny strømmetjeneste til neste år for å fortsette å kunne se den klassiske sitcom-serien. Endringen gjelder derimot ikke i Norge.

Tirsdag offentliggjorde Netflix at de ikke lenger vil ha en av sine mest populære TV-serier, «Friends», tilgjengelig fra og med 2020.

Det skyldes hovedsaklig at rettighetshaverne til serien, Warner Media, heller vil flytte serien over til sin kommende strømmetjeneste, HBO Max.

Det skriver blant annet The Verge og Buzzfeed News.

Andre populære TV-serier som «Pretty Little Liars» og «Fresh Prince of Bel-Air» vil også bli å finne eksklusivt på den nye Netflix-konkurrenten, som etter planen vil lanseres våren 2020.

Les også

Jennifer Aniston vil spille Rachel Green igjen

Gjelder ikke Norge

Men ifølge Tek.no vil ikke endringen gjelde for det norske publikum. De får nemlig opplyst at verken Netflix eller HBO Nordic har planer om å bytte om på den folkekjære serien.

- Dette gjelder kun markedet i USA. Foreløpig er ikke dette planlagt for HBO Nordic, sier kommunikasjonsrådgiver for HBO Nordic, Margaret Kwarteng, til Tek.no.

Det er fortsatt ikke kjent hvor mye HBO Max vil koste i måneden, men mye av innholdet vil være fra HBO og Warner Bros. studio, ifølge AP.

Les også

Friends-stjernens hysteriske svar tar Internett med storm: - Jeg sverger på at det ikke var meg

Mister to av sine mest sette

Warner fortsetter dermed trenden med å trekke innhold fra Netflix, for å kunne ha eksklusivt innhold på sin nye strømmetjeneste.

Disney har blant annet allerede meldt at de vil fjerne innholdet sitt fra Netflix, mens Comcasts NBC Universial informerer om at de trekker «The Office» fra 2021.

Dermed mister Netflix sine to mest sette TV-serier («The Office» og «Friends») innen kort tid. Ifølge New Tork Times betalte strømmetjenesten i sin tid godt over 800 millioner norske kroner for rettighetene til å vise den sistnevnte serien i 2019.

- Det er synd «Friends» forsvinner til Warners strømmetjeneste fra begynnelsen av 2020 (i USA). Takk for minnene, skriver Netflix på Twitter.

Les også

Netflix leverer knalltall - har rekordmange abonnenter

Les også

68 serier du bør se i sommer

Kommentarer til denne saken