(Melk & Honning): Det var mange verden rundt som hylte av glede da det ble kjent at «Friends» kommer tilbake på skjermen. TV-serien med de seks vennene Rachel, Ross, Chandler, Monica, Phoebe og Joey var som kjent en megasuksess de ti årene den gikk på skjermen.

Etter at den gikk i mål i 2004, har «Venner for livet» – som den het på norsk – blitt sett igjen og igjen via strømmetjenester av både nye og gamle fans.

Og nå skal man altså få et gjensyn med vennegjengen fra New York, men til manges skuffelse er det ikke en fortsettelse av historien.

Se de første bildene «Friends»-fansen har ventet på:

I stedet er «Friends Reunion» en skikkelig nostalgitrip der de seks skuespillerne, sammen med gøyale cameos, altså en spesialdeltakelse der skuespilleren spiller seg selv, og andre kjendisvenner. Episoden fått navnet «The One Where They Get Back Together» og slippes 27. mai.

Den kommende reunion-episoden har imidlertid ikke bare blitt positivt tatt imot. Nå hagler nemlig kritikken allerede før den er ute. Flere reagerer blant annet på mangelen på mangfold under reunion-episoden.

Les også: Gwyneth Paltrows vagina-duftlys eksploderte – saksøkes for flere millioner

Ingen svarte med

Nylig ble både traileren og line-upen sluppet. Den inkluderer en relativt eklektisk og til tider overraskende miks av kjendiser fra nært og fjernt.

Dette er folk som enten hadde en cameo i serien, slik som Tom Selleck som spilte kjæresten til Monica, Reese Witherspoon som spilte lillesøsteren til Rachel, eller Justin Bieber, som visstnok bare er kjempefan.

Mange ble også litt forfjamset av å se Malala Yousafzai på lista. Nobelprisvinneren er i likhet med Bieber en stor fan av serien.

Les også: Skuespiller Billy Porter avslører diagnose etter 14 år: – Jeg har levd i skam og stillhet

Men, det en del reagerer på er at av 30 personer involvert, er det ingen svarte personer med.

Flere medier skriver at dette er sjokkerende i en tid der mangfold for mange er blitt prioritet nummer én, spesielt i kjølevannet av Black Lives Matter i fjor.

«Hadde virkelig ingen svarte personer mulighet til å være med? 30 personer – inkludert skuespillerensemblet og kjendisfans – tar del i «Friends Reunion»-episoden. Det at de ikke har klart å ha med en eneste svart person er helt uakseptabelt», skriver Grazia.

Dette til tross for at produsenten av «Friends», Marta Kauffman ifølge Mirror, skal ha uttalt seg om seriens mangel på mangfold tidligere. Hun skal blant annet ha sagt at «jeg skulle ønske jeg hadde visst det jeg vet i dag. Da hadde jeg gjort ting annerledes».

Les også: Avkrefter usikkerheten rundt norske «Paradise Hotel» etter skandalen i Sverige

Kritiserte eget program

I fjor sommer gikk også David Schwimmer, som spiller Ross ut mot seriens mangfoldsproblem.

Han mente det var feil at en serie som var satt til New York, som er ekstremt multikulturelt, ikke representerte byens mangfold på en bedre måte.

Ifølge NME skal han ha pushet for at karakteren hans skulle date flere kvinner av ulike etnisiteter.

Han var én av de få i serien som datet en svart person, nemlig Aisha Tyler. Hun spilte Charlie Wheeler og datet Ross over ni episoder.

Hvor mye påvirkningskraft Schwimmer kunne hatt når det kommer til mangfold i «Friends» reunion-episode vites ikke, men faktum er uansett at ingen svarte personer er på line-upen, heller ikke Tyler.

«Dette viser at «Friends» enten har mislyktes i forsøket på å adressere representasjonsproblemet de hadde historisk, eller enda verre: at de ikke engang gadd å prøve», skriver Grazia.

Les også: Gjentar suksessen – spiller inn ny «Mesternes mester»-sesong i Norge