Skuespiller Matthew Perry (53) er mest kjent for å spille den humoristiske og sarkastiske karakteren Chandler Bing i TV-serien «Friends».

I løpet av de ti årene serien ble spilt inn, slet skuespilleren med alvorlige rusproblemer. Han gikk ofte opp og ned i vekt som følge av alkohol- og pilleavhengigheten, og han har tidligere avslørt at han til tider var så ruset at han ikke husket store deler av TV-innspillingen.

Les også: I hardt vær etter «Friends»-kommentar: – Avskyelig

Problemene ble så ille at Perry var døden nær på et tidspunkt. Det avslører skuespilleren i sin nye bok som slippes om to uker, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing». I boken kommer det også fram at heller ikke legene trodde at Perry kom til å overleve.

Liten sjanse for overlevelse

I et større intervju med People åpnet Perry nylig opp om sine indre demoner som styrte livet hans før. Nå er han derimot klar for å dele erfaringene, og sparer ikke på de sjokkerende detaljene i den nye boken.

Blant annet forteller han åpenhjertig om da han holdt på å dø for fire år siden.

Etter flere år med rusproblemer overkom Perry avhengigheten, og han har nå vært edru siden 2001. Men til tross for at han har vært avholds i over 20 år, har han fortsatt fått kjenne på ettervirkningene.

I 2018 var han altså døden nær etter at tykktarmen sprakk på grunn av det tidligere pillemisbruket. Til pressen forklarte Perry at sykehusoppholdet ikke var alvorlig, men i realiteten kjempet han for livet.

– Legene fortalte familien min at jeg hadde to prosent sjanse for å overleve, sa Perry til People.

Les også: «Friends» gjør comeback etter 17 år. Dette har skuespillerne gjort i mellomtiden

I tillegg havnet skuespillerne i koma i to uker, og «Friends»-stjernen ble værende på sykehuset i fem måneder. Skuespilleren måtte også bruke kolostomipose i nærmere ett år etter nær døden-opplevelsen for fire år siden.

Flere helseproblemer

Perry var 24 år gammel da han fikk rollen som endret livet hans. «Friends» ble raskt en verdenssensasjon på 90-tallet og er fortsatt i dag en av verdens mest populære TV-serier. Men for Perry ble den enorme oppmerksomheten helseskadelig.

Som nevnt hadde 53-åringen sine opp- og nedturer gjennom tiåret «Friends» ble spilt inn, og rundt den tredje sesongen hadde alkoholproblemene til Perry forverret seg. Da veide han rundt 58 kilo, og tok opptil 55 piller om dagen.

– Jeg kunne ikke stoppe fordi sykdommen og avhengigheten ble så progressiv. Det ble verre og verre etter hvert som man blir eldre.

I dag kan Perry feire at han har vært edru i 21 år, men veien til et edru liv har ikke vært lett. Han har vært innom rehab 15 ganger, og har blitt operert 14 ganger i mageområdet som følge av avhengigheten.