Tirsdag kveld la politiet i Blackpool, England ut en etterlysning på sine Facebook-sider. Etterlysningen inneholdt en video av en tyv som stjal drikkevarer fra en matbutikk. Mannen ble fanget opp på et overvåkingskamera.

«Kjenner du igjen denne mannen? Vi vil snakke med ham i forbindelse med et tyveri på en restaurant i Blackpool 20. september.»

Svaret fra publikum var et rungende «ja, vi kjenner igjen denne mannen». Den avbildede mannen ligner nemlig veldig på David Schwimmer, skuespilleren som spilte Ross i TV-serien «Friends».

La ut spøkefull video

Nå har Schwimmer selv uttalt seg om hendelsen, på svært humoristisk vis. Han har lagt ut en nesten identisk video som i Blackpool-politiets Facebook-innlegg, hvor han selv er på vei ut av en matbutikk med drikkevarer (se videoen like under). Schwimmers video-innlegg er sett av en halv million i skrivende stund, en time etter publisering.

- Betjenter, jeg sverger på at det ikke var meg. Som dere kan se, var jeg i New York. Til det hardtarbeidende Blackpool-politiet, lykke til med etterforskningen, skriver Friends-stjernen på Twitter.

- Vi har bekreftet at David Schwimmer er i Amerika

Bildet av den etterlyste mannen i England har blitt delt i sosiale medier i rekordfart. Det er delt over 70.000 ganger, og kommentarfeltet er fylt med Friends-referanser - til stor glede for Friends-fans verden over.

Saken er omtalt av en rekke britiske aviser, som BBC, The Guardian og SKY News.

Se bildet av den etterlyste mannen her:

Politiet har tydeligvis humoristisk sans, og svarer som følger:

«Takk til alle for raske svar. Vi har etterforsket saken grundig og har fått bekreftet at David Schwimmer faktisk var i Amerika på den datoen.»

En Facebook-bruker skriver følgende i kommentarfeltet: «Dette er en tyv og det er alvorlig, men disse kommentarene er hysterisk morsomme».

Vi deler derfor noen av dem her:

«Jeg skulle lese kommentarfeltet under (politiets) Facebook-deling, men det var tilsammen 18 sider! På begge sider! Det tok så lang tid at jeg sovnet!» skriver en, og henviser til den gangen Rachel skrev et brev til Ross på 18 sider - som Ross sovnet mens han leste.

«Det er IKKE så vanlig. Det SKJER IKKE med alle gutt, og det ER EN STOR GREIE!» skriver en annen, og henviser med dette til det Rachel roper etter Ross, da hun får vite at han sovnet mens han leste brevet.

«Jeg tror ikke det har vært denne fyrens «day, his week, his month or even his year», skriver en annen, og henviser til Friends-låten «I'll be there for you».

«Det er RED ROSS!» skriver en, med henvisning til Ross' taktikk når han skulle spille rugby med kjæresten Emilys venner.

Og helt til slutt, et til de som virkelig elsker Friends:

«Det der er ikke Ross. De er så forskjellige som kveld og...senere den kvelden,» skriver en, og henviser til Monicas kommentar om Ross og Russ.

Vet du ikke hvem Russ er? Da er du ikke innenfor kategorien «de som virkelig elsker Friends».