Programleder Niklas Baarli (33) fikk hard medfart da han deltok i «Farmen kjendis» i fjor, og ble blant annet kritisert for måten han håndterte diverse situasjoner inne på gården.

Les også: Dette har «Farmen»-deltakerne manglet i 20 år

Men det var ikke bare lett kritikk og overfladiske kommentarer som kom 33-åringens vei. På et tidspunkt ble han hetset såpass grovt at TV 2 vurderte politianmeldelse, og Baarli la ikke skjul på at det hele opplevdes skremmende.

De negative opplevelsene etter gårdsoppholdet stoppet derimot ikke Baarli fra å takke ja til programlederjobben i den «vanlige» versjonen av programmet da Mads Hansen (38) ga seg – og til den nye programlederens store glede har tilbakemeldingene denne gangen vært langt mer positive.

Men etter en aldri så liten programledertabbe frykter han nå en ny runde med kritikk.

– Fikk en kjempekjip telefon

Under finalen av «Torpet» for en uke siden, der en utslått «Farmen»-deltaker kan vinne en plass tilbake på gården igjen, ble det nemlig gjort en feil da Lasse Fredheim (26) fikk godkjent et spørsmål han svarte feil på i «kunnskapsløypa».

Feilen ble oppdaget av observante seere og omtalt av VG, og verken TV 2 eller Baarli hadde fått det med seg.

– Rett før vi gikk inn i studio her fikk jeg en kjempekjip telefon fra TV 2 om at det viser seg at det har vært en feil i «Torpet»-finalen, sier Baarli i en ny episode av podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi», som ble publisert mandag.

Videre påpeker «Farmen»-programlederen at feilen ikke lå hos ham, men at feil svar var markert som riktig i fasiten han fikk tildelt før finalen startet. Han understreker også at utfallet av finalen ikke ville blitt noe annerledes uten tabben.

Les også: Avslører regelbrudd på «Farmen»: – Løp for livet

Likevel var det en kjip beskjed å få med tanke på at han har hatt en helt ny opplevelse av «Farmen».

– Det var litt dritt. Det var så deilig å være på TV med «Farmen» nå og oppleve at folk snakket positivt om meg etter at jeg fikk veldig hard medfart etter «Farmen kjendis» i fjor og folk mislikte meg etter det, sier han ærlig i podkasten.

– Det er litt dritt at det kanskje blir en sak som går utover meg. At folk skal tenke at det er meg, avslutter Niklas Baarli.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Baarli til denne saken.


Fikk voldstrusler i innboksen

Som nevnt gikk det til tider hardt for seg da Niklas Baarli selv var én av tolv deltakere i «Farmen kjendis» i fjor. Da reagerte blant annet enkelte TV-seere på det de omtalte som «usmakelig oppførsel» og hadde sterke meninger om ham.

I første omgang tok Baarli tilbakemeldingene med slående ro og sa til Nettavisen at folk må få mene hva de vil om ham, men etter at kritikken eskalerte fra uhyggelige tilbakemeldinger i kommentarfeltet i sosiale medier til mer alvorlige trusler fikk imidlertid pipa raskt en helt annen lyd.

Les også: Nektet å ta farvel med «Farmen»-katt – tok den med seg hjem til familien

Da at Baarli fikk en melding i innboksen med direkte trusler om vold la han ikke skjul på at det hele var ubehagelig.

– Man blir jo alltid litt redd når folk truer med å banke deg opp fordi du har sagt noe på TV som de ikke liker. Det føles litt smått absurd. Jeg aner ikke hvem disse menneskene er, så jeg aner jo ikke om de bor i nærheten eller ikke. Så man blir litt ekstra på vakt, sa 33-åringen til Nettavisen den gang.