Mandag kveld er det duket for den kjente «overlevelsesnatten» for deltakerne i «Kompani Lauritzen: Tropp 1». I øvelsen må deltakerne klare seg alene ute i naturen et helt døgn, og viljestyrken deres blir for alvor satt på prøve.

Les også: «Kompani»-Amalie slått ut av sykdom to dager før EM: – Mye tårer og skuffelse

I tillegg til å overleve en kald vårnatt utendørs, må deltakerne bygge en godt isolert seng, tenne bål og filetere en høne. Den siste oppgaven viser seg imidlertid å være nærmest umulig for deltaker Marion Fransrud (27) å gjennomføre.

Da hun får utdelt sin høne av sersjanten blir hun tydelig preget, og det tar ikke lang tid før tårene trillet nedover kinnene.

– Gråt i 40 minutter

Fransrud er nemlig vegetarianer. Ettersom hun vanligvis holder seg langt unna kjøtt, får hun derfor en svært sterk reaksjon på at hun må både forberede og spise fjærkre.

Da Fransrud holder den døde kyllingen strømmer tårene på, og overfor Nettavisen legger hun ikke skjul på at det var en grusom opplevelse.

– Det var noe av det verste jeg gjorde der inne, sier Fransrud.

Her får Marion Fransrud utdelt en høne som hun skal filetere og spise. Det faller ikke god jord, se videoen under:

For at deltakerne skal få næring i løpet av den krevende natten bør de utnytte fjærkre så mye de kan. Mens de andre aspirantene nøt et godt herremåltid, var Fransrud nærmest hysterisk.

Les også: Ble kastet ut av «Kompani Lauritzen»: – Hadde aldri trukket seg frivillig

Til slutt bet hun tennene sammen og satt i gang med filtreringen, og ifølge henne selv var det svært ubehagelig. Det preget henne også i lang tid etterpå.

– Jeg gråt i 40 minutter etter at jeg skar den høna. Det var ille, sier 27-åringen til Nettavisen.

Den iherdige innsatsen med fileteringen viste seg derimot å være forgjeves. Etter 40 minutter med gråt og panikk, lyktes ikke 27-åringen med å tenne bålet hun skulle steke høna på. Dermed ble det ingen høne på Fransrud.

– Det var så unødvendig! Jeg kunne like gjerne droppet det, sier hun og ler.

Gruet seg til reaksjoner

De siste tre ukene har «Tropp 1» rullet på TV-skjermen, og for Fransrud har det vært surrealistisk å se seg selv på TV. Men det har også vært visse ting fra rekruttperioden som hun gruet seg til å se på skjermen.

Da Nettavisen møtte deltakeren på premierefesten i slutten av oktober var det nettopp overlevelsesnatten hun gruet seg til å se i ettertid.

Les også: «Kompani»-Julian får gjennomgå under øvelsen: Utløser latterkrampe

Fransrud er forberedt på at folk kan reagere på reaksjonen hennes i mandagens episode av «Kompani Lauritzen: Tropp 1», og mener at folk ikke kommer til å forstå hvor dramatisk det føltes ut for henne.

– For andre så tror jeg det kan virke utrolig dramatisk, sier 27-åringen og legger til:

– Men jeg tror ikke folk helt skjønner det. Jeg var i en situasjon som var spesiell, og følelsene tok overhånd med den høna.