Influenser Emilie Voe Nereng (26) har de senere årene skapt en karriere basert på helse og sunt kosthold.

Under brukernavnet @emilienutrition på Instagram, der hun har i overkant av 200.000 følgere, deler den populære influenseren jevnlig tips, råd, inspirasjon og oppskrifter til de som ønsker å opprettholde et sunt og balansert kosthold.

Men selv har ikke Nereng alltid hatt et sunt forhold til mat.

Det avslørte hun på Instagrams historiefunksjon tirsdag kveld, der hun delte flere innlegg om sitt eget forhold til mat, blant annet at hun har vært opptatt av kalorier.

Fryktet kommentarer

26-åringen har en bachelorgrad i ernæring, og har derfor god kjennskap til hvordan man teller kalorier. Hun har både veiledet kunder og seg selv.

Les også: «Titanic»-skuespilleren utsatt for «body shaming»: – Spurte om vekten min

– For meg ble det et slitsomt og negativt fokus. Kaloritelling handler lite om næringsinnhold. Mitt beste tips er å forsøke å stoppe tankerekken, skriver hun på Instagram.

Men hun legger ikke skjul på at hun enkelte dager faller tilbake.

– Dagen jeg skulle ta coverbilde til boken min, havnet jeg tilbake i mitt gamle tankesett om at jeg burde ha trent mer, unngått godteri, og så for meg at ville få haugevis av stygge kommentarer.

På bokens forside, «Tre steg til en sunnere livsstil», er Nereng fotografert liggende på gulvet med salatblader over brystene, omringet av frukt.

Forrige gang hun tok et liknende bilde kom hun rett fra en hektisk høst med timeplanen full av «Skal vi danse»-treninger. Derfor fryktet hun flere kommentarer om at hun hadde blitt større siden sist, noe som trigget tankesettet hennes.

Panikken førte imidlertid til at hun ringte hjem til foreldrene, som fikk henne til å innse hvor «irrasjonelt» hun oppførte seg.

Nereng har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Kan ikke klage

Til tross for at Nereng har vært preget av negative tanker knyttet til kroppsfokus, går det imidlertid i riktig retning i dag.

– Jeg har vært tynnere og trent bedre før, men da har hele livet handlet om mat og trening. Jeg har aldri hatt et så balansert forhold til mat og trening som nå, skriver hun.

Videre skriver 26-åringen at hun får i seg næringsrik mat, samtidig som hun koser seg med både vin og dessert nesten hver dag.

Influenseren utdyper at hun rasjonelt sett ikke har noe å klage over fordi det for enkelte kan virke teit at hun snakker om temaet. Hun forklarer deretter at hvordan man ser ut handler ikke om hvordan føler seg.