Natt til mandag norsk tid kom den triste beskjeden om at den verdenskjente skuespilleren Bob Saget, kanskje best kjent fra sitcom-serien «Full House», hadde gått bort. Saget, hvis fulle navn var Robert Lane Saget, ble 65 år gammel.

Ifølge New York Post har flere kilder med tilknytning til Saget opplyst at han ble funnet død på Ritz-Carlton-hotellet i Orlando i Florida søndag ettermiddag. Dette har i ettertid også blitt bekreftet av sheriffkontoret i Orange County.

Les også: Hans-Erik Dyvik Husby snakket åpent om døden før han selv gikk bort

Sagets kanskje mest kjente rolle var som nevnt som familiefaren Danny Tanner i sitcom serien «Under samme tak», på engelsk «Full House». Skuespilleren har også vært å se i serier som «Entourage» og «How I Met Your Mother». De siste årene har han vært å se som gjesteskuespiller i oppfølgerserien til «Full House», «Fuller House», på Netflix.

Stjerner i sorg

Dødsbudskapet kom som et sjokk for både fans og kolleger, og det siste døgnet har flere av hans «Full House»-medskuespillere tatt til sosiale medier for å hylle kollegaen.

Tvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen delte på rollen som Sagets karismatiske datter, Michelle, i den populære TV-serien som gikk fra 1987 til 1995. Olsen-tvillingene var raskt ute med å dele sin kondolanse etter skuespillerens bortgang.

De beskriver skuespilleren som en kjærlig, medfølende og sjenerøs person, i en uttalelse til Today.

«Vi er utrolig triste over at han ikke er med oss lenger, men vet at han vil fortsette å være ved vår side for å veilede oss så grasiøst som han alltid har gjort. Vi tenker på hans døtre, kone og familie, og sender våre kondolanser», sier søstrene.

Selv om ingen av tvillingene dukket opp i «Fuller House», har de regelmessig holdt kontakten med Saget opp gjennom årene.

Sagets mangeårige skuespillerkollega og venn, John Stamos, uttrykker også stor sorg over skuespillerens bortgang. De spilte mot hverandre i «Under samme tak», der Stamos spilte Jesse, broren til Sagets karakter.

«Jeg er knust. Jeg er nedbrutt. Jeg er helt i sjokk. Jeg kommer aldri til å ha en annen venn som ham. Jeg er så utrolig glad i deg, Bobby», skriver han på Twitter.

– Den kjærligste mannen

Kat Dennings som spilte datteren til Saget i TV-serien «Raising Dad» mottok mye støtte i kommentarfeltene da hun delte sin sorg på Twitter og Instagram.

«Jeg er målløs. Bob Saget var best og så snill. Jeg spilte TV-datteren hans i én sesong og han var så sjenerøs, beskyttende, omsorgsfull og fantastisk. Han snakket konstant om barna sine. Hvil i fred», skriver hun til et bilde av dem på Instagram.

«Åh, gud. Bob Saget!!! Den kjærligste mannen», skriver hun i tillegg i et innlegg på Twitter.

Komiker Jon Stewart har også delt sin sorg i sosiale medier i et enkelt Twitter-innlegg.

«Bob Saget… Bare den morsomste og fineste...», skriver han.

Av talkshow-vert Andy Cohen fortsetter Saget å hylles for sin store medfølelse for andre.

«Han hadde det største hjertet og skrev det på erme sitt. Han var så generøs med følelsene sine. Menneskelig», delte han på Twitter.

Kjærlighet fra «Full House»

«Full House»-skuespilleren Blake Tuomy-Wilhoit dukket også opp i oppfølgeren «Fuller House» sammen med Saget. Han har tatt til Instagram for å hylle skuespilleren.

«Jeg er målløs. Vi fortsatte å møte uventet på hverandre, alltid etterfulgt av en eller annen sarkasme eller en dum spøk... Du vet aldri når du ser noen for siste gang. Du vil bli savnet av meg og verden. Hvil i fred, onkel Tanner», skriver han under et bilde fra «Full House»-perioden.

Den kjente kokken og TV-stjernen Guy Fieri beskriver at han har mistet en herlig fyr og venn.

Etterlater familie

Saget etterlater seg kona, Kelly Rizzo, og tre døtre fra et tidligere ekteskap. I en uttalelse sier familien at de er «helt ute av seg» etter at «vår kjære Bob gikk bort i dag».

– Selv om vi ber om ro i dag, inviterer vi dere til å bli med oss i å minnes kjærligheten og latteren som Bob ga til verden, heter det videre.

Flere andre store stjerner har delt sin kondolanse:

Les også:Skapte overskrifter i flere tiår, og ble stadig kritisert: Dette var Bogdanoff-tvillingene