(Fiskeavisen.no) Fiskekompisene Albin Dal, Daniel Andre Bjørndalen, Øyvind Sundet og Vetle Westli fra fiskeklubben SFK Galskap fikk seg litt av en overraskelse lørdag. Gjengen kom over en stim krystallkutling i Drøbak, det skriver Fiskeavisen.

Kun fire andre har fått denne fisken til å bite på kroken tidligere.

Guttene er ivrige artsfiskere, og nå kan de krysse av enda en art på lista. Bjørndalen kan også kanskje skilte med ny norgesrekord.

Daniel, kan du fortelle oss litt om dagen?
– Det var jeg, Albin, Øyvind og Vetle som avtalte å møtes for å prøve litt vindusfiske. Vi fant en del fisk, som sandkutling, svartkutling, tangstikling, vanlig ulke, dvergulke, skrubbe, rødspette og bergkutling. Fiskene har endelig begynt å trekke inn igjen på grunna, men vannet var såpass kaldt at etter en liten stund så måtte vi kaste inn håndkleet, sier Bjørndalen til Fiskeavisen.

Han forteller avisen at gjengen bestemte seg for å fortsette med kikkfiske eller sild og andre ting fra land.

- Plutselig dukket det opp en knøttliten stim med små gjennomsiktige fisk. Fra før så har jeg lagt merke til at disse går inn på grunna på denne tiden av året for å gyte. Så tullet faktisk på forhånd om at vi i dag skulle krysse av krystallkutling på lista, forteller Bjørndalen til Fiskeavisen.

Da kompisene kom over fiskestimen med krystallkutling, så var det bare å sette seg ned på huk og begynne å fiske. Fisket handlet mest om å irritere de små fiskene såpass mye at de biter på kroken, da biter de for å beskytte territoriet sitt.

Albin var den første som hadde gleden av å rope ut jubelbrølet sitt. De andre trodde nesten ikke på han da, men joda der hang det en liten gjennomsiktig fisk perfekt kroket på 0,28 gram.

– Jeg var den neste som fikk en til å bite på hele 0,16 gram. Den gleden er vanskelig å beskrive. I utgangspunktet er dette en art man ikke trodde man kunne få på krok, forteller Daniel til Fiskeavisen.

Vetle og Øyvind fulgte like etter med hver sin fisk. Guttene kjente på en full suksess, og følte at de hadde knekt en kode. Fra før er det bare tatt fire krystallkutling i Norge. Nå har kompisgjengen på fire fått hver sin krystallkutling på rappen. Det vil si at det nå er åtte personer i Norge som har fisken på krok.

Daniel har nå fått 131 forskjellige fiskearter.- Men gullkravet på artsfiske.com var på 0,3 gram så jeg følte jeg måtte over den grensen så jeg endte opp med en på 0,5 gram. Som også er ny potensiell norgesrekord, forteller en meget fornøyd Daniel til Fiskeavisen.

Les flere saker på www.fiskeavisen.no!