(Telemarkavisa) Langesund kirke var torsdag fylt til randen med personer som ville ta et siste farvel med Daniel Andersen (18). En halvtime før seremonien startet var kirken så full at mange ikke fikk sitteplass.

Det var sokneprest Magrete Holmeide som forrettet seremonien i Langesund kirke, der flere hundre personer møtte opp.

På vegne av Helene, Daniels mor, sa Holmeide at Daniel har gjort seg bemerket. At han var en livsglad gutt som etterlater seg et enormt tomrom.

Se begravelsen i opptak her:

- Mamma elsker deg

- Mamma elsker deg og kommer aldri, aldri til å glemme deg. En sliten kropp har funnet sted, en vakker sjel har fløyet av sted.

Det er en tydelig preget far, Bjørn Gunnar, som taler om Daniel og hans liv.

- Daniel har vært alvorlig syk i mange år, men har vært dårlig nå, det er viktig å få med, sier Bjørn Gunnar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han beskriver sønnen som sta og sær, i positiv forstand.

- Stolt

- Det er på mange måter den mest brutale sykdommen, fordi man får kjenne på hva livet skal handle om, sier Bjørn Gunnar, om da Simen fikk diagnosen som 3-åring. Bjørn Gunnar forteller om guttenes YouTube-kanal, nettrollene som møtte dem, men også da guttene vant prisen Gullsnutten.

- Jeg er så stolt og glad over hva dere har fått til.

- Kjære gutten min. Jeg må si jeg er stolt av deg. Og jeg må si som en annen sterk Bjørn. Det å være sliten er ikke et tegn på svakhet. Mest sannsynlig har du vært sterk altfor lenge.

På vegne av Daniels bror Simen sier sokneprest Holmeide, «Jeg savner deg og elsker deg».

- Vi bærer han med oss

Sokneprest Holmeide forteller i sin andakt at en setning fra en fotballåt har fylt tankene hennes, etter Daniels bortgang. Selv om det ikke er fotballåta til Daniels favorittlag, Tottenham.

Hun trekker fram Liverpools supporterlåt «You’ll never walk alone».

- Man er ikke alene, man får bety noe for hverandre. Det er så tydelig at han har fått bety noe for så mange. Han har fått lov til å gå med noen. En av de vi fortsatt får gå sammen med, er Daniel. For vi bærer ham med oss. Fordi Daniel vil fortsatt være med dere, i de minnene dere har skapt sammen.

Begravelsen avsluttes med en video satt sammen av Simen, med musikalsk innslag fra Bjørn Årseth.

- På vegne av familien vil jeg takke alle sammen for støtten i dag. Tusen takk alle sammen, sier en tydelig preget storebror, Simen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Seremonien åpnet med «Vidda» av Ole Edvard Antonsen. Deretter ble det fellessang med «Blott en dag». Av andre musikalske innslag var det duettsang der «Thugz Mansion» av 2pac framføres, etterfulgt av Bob Dylans «I shall be released»

Vokalister under seremonien er Nina Gromstad, Endre og Adam Gryting.

Kirken var fylt av blomsterhav som strakte seg langs hele midtgangen. Kirken var fullsatt av familie, venner og andre som ønsket å gi Daniel et siste farvel. Også på utsiden ble det fylt opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var 19. august i år at 18 år gamle Daniel Andersen gikk bort, etter fem uker tøffe uker på sykehuset. Han og broren er kjent som Youtuberne Daniel og Simen. De startet kanalen for moro skyld i 2014, lite visste de at deres kanal ville få over 50 000 følgere.

Daniel led av den sjeldne sykdommen Duchenne muskeldystrofi.

– Det som skjer på sykehuset kan jeg ikke gjøre noe med, men det jeg kan er å legge til rette for en fin periode framover for Simen, slik at han får den kvaliteten han fortjener. Det er jeg god på og det kan jeg gjøre. Det blir fokuset mitt nå. Vi skal fokusere på åra vi har hatt med Daniel, uttalte Bjørn Gunnar Andersen til TA kort tid etter Daniels dødsfall.

Hyllet

Dagen etter Daniels bortgang ble han hedret under pausen av Odds eliteseriekamp mot Sarpsborg 08, med ett minutts applaus. Daniel var en ivrig Odd-supporter og hans familie var til stede på Skagerak Arena under kampen.

– Vi lyser fred over Daniels minne, sier Odd-speaker Åmund Røed Røsholt over høyttaleranlegget.

Odd-supporterne hyllet ham med banneret «Hvil i fred, Daniel», bluss og applaus.

Delte nyheten

Det var hans bror, Simen, som delte nyheten på sosiale medier, samme dag.

Hei alle sammen ❤️

Det har vært en tøff tid de siste 5 ukene, Daniel har vært veldig syk og han har tilbringet 5 veldig tøffe uker på sykehuset med sine nærmeste, inkludert meg ❤️

I dag kom dessverre dagen vi alle gruet oss til, Daniel sovnet stille og rolig inn på intensiven på Skien sykehus. Heldigvis hadde han det ikke vondt de siste timene før han sovnet stille inn. ?

Takk for alle meldinger og støtten i denne tunge tiden❤️