Da kjendisene var samlet på rød løper under Gullruten lørdag, var det spesielt éi dame som var vanskelig å få tak i:

Jørgine Vasstrand, også kjent som «Funkygine». Absolutt alle journalistene ville ha noen ord med 29-åringen fra Ålesund - som i løpet av det siste året, har fått livet snudd på hodet.

- Jeg har hatt det sykeste året.

Jørgine Vasstrand ler mens hun gjør et forsøk på å oppsummere:

- Det største som har skjedd, er at jeg har blitt mamma til Milano. I tillegg ble «Vegard X Funkygine» tidenes suksess, jeg har vært med på «Bloggerne» og nå får jeg egen TV-serie på TV 2. Jeg fikk tre priser på Vixen. Og nå er jeg på Gullruten. Hva faen er det som skjer?

- Jordnær og folkelig

Under helgas Gullruten-utdeling, var Funkygine nominert til «Publikumsprisen», men tapte til fordel for Harm og Hegseth. Selv synes hun at det var en ære å bare bli nominert.

- Plutselig vet «alle» hvem Funkygine er, og slik var det ikke for et og et halvt år siden. Hvordan har det vært?

- Det er hyggelig. Jeg blir ikke løpt ned av paparazzier, for å si det sånn. Men jeg blir spurt om å tatt noen bilder og folk ser litt ekstra på meg, kanskje. Men det oppleves uansett ikke som for mye.

Til tross for nærmere 550.000 Instagram-følgere og egen TV-serie, ser Vasstrand ut til å ha beina relativt godt plantet på jorda. Når hun får spørsmål om hvorfor hun selv tror hun ble nominert til Publikumsprisen, nøler hun litt.

- Jeg tror jeg ble nominert fordi jeg er jordnær og folkelig, smiler hun.

Delte video av egne komplekser

Funkygine får stadig flere følgere på sosiale medier, og er bevisst sin rolle som forbilde for unge jenter.

Da debatten rundt bloggere og kroppspress blusset opp igjen i vinter, delte Funkygine en video på bloggen hvor hun viste frem magen etter graviditeten, som hun innrømmer at hun er misfornøyd med.

Samtidig kom hun med følgende melding til sine følgere: Vi har alle komplekser, men du bestemmer selv hvordan du forholder deg til dem.

- Jeg tenker at jeg bare må eie det. Hvis jeg setter meg ned på stranda og prøver å skjule magen, kanskje ved å ta et håndkle rundt meg, så gjør jeg det til et vanvittig stort problem for meg selv. Og da kan jeg skjønne at mange tenker «dette må jeg opererer, det er vel den beste løsningen?» sa Vasstrand, og fortsatte:

- Men hva med å legge armene bak hodet og bare chille med den magen man har? Og tenke at den ser ut som den ser ut, og ellers fungerer den relativt greit. Uansett, hvis jeg ser for meg det vakreste menneske jeg vet om, så har hun også mange komplekser og ting de skulle hatt annerledes. Og begynner man først og fikse på én ting, så vil jeg tro at man finner noe nytt man vil fikse på.

Selv tror Vasstrand at det er viktig at hun minner følgerne sine på at også hun har kroppskomplekser.

- Folk trenger å se at alle har noe de skulle ønske var annerledes. I all den tid du ikke har tenkt å operere deg, så er det faktisk det du har å jobbe med og jeg synes bare man bør omfavne kompleksene sine. Jeg håper jeg kan være en positiv motvekt til mye av det som skjer i influencer-verdenen.

Får spørsmål om slanketips

Hvis du googler Funkygine, er «funkygine treningsprogram» noe av det første Google foreslår.

I et tidligere intervju med Nettavisen, fortalte Funkygine at hun ofte får spørsmål fra følgerne om hvordan de kan trene slik at de blir seende ut som henne.

- Inntrykket mitt etter å ha jobbet med trening og vært i kontakt med både unge og eldre damer over flere år, er at det er mange som strever. De føler på et voldsomt press, og søker etter en fasit på hvordan man skal oppnå drømmekroppen, sa Vasstrand til Nettavisen.

29-åringen får fortsatt henvendelser fra jenter som ber om «Funkygines» tips til finere kropp.

- Det er spørsmål fra folk som vil slanke seg, få vekk fett over knærne eller som ønsker seg mellomrom mellom lårene. Det er et enormt fokus på kropp, sier Vasstrand.

De håpefulle avsendere får imidlertid ikke noen drømmekropp-oppskrift i retur fra treningsbloggeren, men heller hjelp til å finne treningsglede og mestringsfølelse.

- Jeg gjør det jeg kan for å gjøre kropp til noe mer enn noe estetisk, men til et verktøy for å kunne oppleve fantastisk mestringsfølelse. Bare det å faktisk kunne bevege seg, er en kjempefrihet og noe vi bør verdsette veldig, avslutter Funkgine.