Forrige uke ble endelig årets «Skal vi danse: All star»-cast offentliggjort og det er flere gamle danselegender som vender danseføttene tilbake til parketten til denne høsten.

Les også: Disse kjendisene er «Skal vi danse: All stars»

I tillegg til ny programleder, skal store «Skal vi danse»-navn som Katrine Motholt (48), Victor Sotberg (31) og Aleksander Hetland (39) gjøre comeback på dansegulvet, og dansetreningen er allerede godt i gang for alle mann.

Men mens konkurrentene forbereder og svinger seg på dansestudio i hovedstaden, er det et dansepar som glimrer med sitt fravær.

Kunne ikke vært med

Influenser Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (33) og dansepartner Santino Mirenna (28) har gjennom helgen delt en rekke bilder i sosiale medier som viser alt annet enn norske omgivelser, og en rask sveip i ovennevntes Instagramprofiler viser at duoen er sammen på Ayia Napa på Kypros.

Treningsinfluenseren har nemlig tatt med seg både familie og dansepartner til varmere strøk for for «Funkygines treningscamp», en treningsleir hvor rundt 50 deltakere skal trene et variert og tøft treningsopplegg de neste dagene styrt av «Funkygine» selv.

– Vi har med oss med en gjeng nordmenn, og vi trener to til tre ganger om dagen. Det er alt fra boksing, sirkeltrening, intervaller, joggetur, og yoga. Det er en god miks av forskjellige ting, forteller Vasstrand til Nettavisen.

Les også: «Skal vi danse»-profilen overrasker med «Robinson»-deltakelse

Treningsleiren på Kypros har vært planlagt i lang tid, og det var ikke et alternativ for 33-åringen å avlyse «Funkygines treningscamp» da spørsmål om deltakelse i «Skal vi danse: All stars» dukket opp. Hun var derfor nødt til å tenke annerledes, og dro heller med seg sin nye dansepartner Mirenna med på treningslasset til Kypros.

– Noe annet ville ikke gått. Jeg kommer hjem dagen før premieren, så hvis ikke han hadde vært med hit så hadde jeg ikke kunne vært med på «Skal vi danse», sier Vasstrand.

Som en del av familien

Selv om danseparet befinner seg i varmere strøk på treningsleir går fortsatt mye av dagen til dans. Vanligvis ville Mirenna og Vasstrand brukt opptil tre timer med dansetrening hver dag frem til premieren, så 33-åringen har prøvd å legge opp en kabal så godt det lot seg gjøre på treningsturen til Ayia Napa.

Likevel innrømmer hun at situasjonen slik den er nå ikke er helt optimal, men at danseparet gjør det beste ut av det. Dansetreningen får plass enten veldig tidlig eller veldig sent, mens resten av dagen går til å være instruktør eller å være med familien.

– Det er en kabal å få til alt, og det er mye som skjer i løpet av dagen. Men Santino er super fleksibel, og vi gjør det beste ut av tiden vi har til å trene på dans.

For Mirenna går dagene i å henge seg på Vasstrands gruppetimer med de andre deltakerne, i tillegg til at han trener med hennes tvillingbrødre. Han forteller at så langt tror han ikke turen har gått noe utover dansetimene i forhold til de andre parene, og at det er på ingen måte synd i han som måtte følge etter dansepartneren sin til Kypros.

– Det er veldig gøy for meg å være med på timene til Jørgine, Silas og Emil. Får trent mye utenom dans for å si det sånn! Det er med andre ord ikke noe synd på meg, jeg er heldig som er på Kypros i 30 varmegrader, og sammen med masse hyggelige folk, forteller proffdanseren.

– De behandler meg som en del av familien, så det er veldig koselig.

Les også: Byttet ut dansepartneren til fordel for en annen: – Ikke noe jeg kan gjøre med

Vasstrand på sin side er strålende fornøyd som har fått med seg Mirenna på tur og forteller at han er behjelpelig med både det ene og det andre under «Funkygines treningscamp».

– Han hjelper til med ungene, holder zumba for deltakerne, sprer godt humør og lærer meg å danse med den største tålmodigheten, sier Vasstrand om dansepartneren.

Revansje etter raseriutbruddet

Vasstrand og Mirenna er altså et av parene i høstens «Skal vi danse: All star». Vasstrand returnerer til parketten, selv etter at hun opplevde det bitre tapet under finalen av «Skal vi danse» mot den norske svømmeren Aleksander Hetland i 2019.

Da hun fikk andreplassen forsvant hun raskt fra dansegulvet etter finalen, men kom tilbake igjen med en beskjed til den oppmøtte pressen om at hun trengte tid til å samle seg, men et drøyt halvår senere skulle kritikken virkelig hagle.

Les også: Det historiske danseparet returnerte på parketten: - Jeg elsker å danse med han

I en lengre video publisert via Snapchats historiefunksjon langet influenseren ut mot programmet, og forklarte at hun var bitter etter finalens utfall.

– Jeg hater «Skal vi danse», sa hun i videoen.

Videre fortalte hun at hun er ekstremt umoden når det kommer til å tape konkurranser. Til slutt konkluderte hun med at programmet var et «satans drittprogram».

Da Nettavisen møtte Vasstrand i forbindelse med lanseringen av «All star»-sesongen fortalte influenseren at det er mange grunner til at hun nå har valgt å gjøre et comeback i det populære danseprogrammet.

– Det er mange grunner, jeg gleder meg til å danse, jeg gleder meg til å jobbe med konkrete mål fra uke til uke, og å ha familien som heier på meg i salen, fortalte hun.

Om hun fortsatt har dårlige minner fra programmet og står inne for uttalelsene fra 2020 understrekte hun at hun ikke hater programmet «Skal vi danse», men at hun hater å tape og har en tendens til å ta det ganske dårlig.

Hun tror derimot at konteksten i uttalelsene hennes forsvant i alt oppstyret rundt det og forteller over Nettavisen at det blir vanskelig å diskutere hendelsen uten å legge ut en lang avhandling om sarkasme og tøys.