*Nettavisen* Livsstil.

Fyller 16 år. Slik skal prinsesse Ingrid Alexandra feires

Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Blir vekket med kake og gaver på sengen.

21.01.20 19:16

For nøyaktig 16 år siden kunne kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønske prinsesse Ingrid Alexandra velkommen til verden på Rikshospitalet i Oslo.

Prinsesse Ingrid Alexandre er det første felles barnet til kronprinsen og kronprinsessen, og er nummer to i arverekken til tronen etter sin far, kronprins Haakon.

I Slottets gratulasjon til 16-åringen er det ingen informasjon om hvordan dagen skal feires. Selv om det ikke er så lenge siden det ble stelt i stand stor fest på Slottet, anledning prinsessens konfirmasjon, er det ikke usansynlig at det likevel venter nok en fest for bursdagsbarnet.

Klikk på bildet for å forstørre. Prinsesse Ingrid Alexandra, publisert i anledning Prinsessens 16-årsdag 21.01.2020. Handoutbilde fra Det kongelige hoff. Bildet er kun til redaksjonell bruk.

– I dag er prinsesse Ingrid Alexandra 16 år. Derfor ble dette nye bildet offentliggjort i dag, skriver kongehuset. Foto: Ann Cathrin Buchardt (Det kongelige hoff)

Gaver på sengen

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er det ikke usannsynlig at det blir en hel dag med feiring av prinsessen.

- Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 16 år, og det er jeg sikker på blir markert behørig. Hjemme på Skaugum er det tradisjon for å vekke bursdagsbarnet med kake og gaver på sengen, forteller Vagle til Nettavisen.

Feiringen stopper imidlertid ikke der.

- Etter endt skoledag pleier familie, venner og faddere være invitert til selskap, forteller Vagle.

Klikk på bildet for å forstørre. Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet. Oslo 2019831. Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet. Bunaden er innenfor rammen av kvinnedraktene i Aust-Telemark slik de ble utformet mellom 1800 og 1850. Alle deler av drakten bygger på dokumentert bruk fra denne perioden. Dronning Sonja har selv utført broderiet på vadmelsstrømpene. Skjorten med Majasølje og broderiene på prinsessens skjorte er satt sammen av elementer fra tre ulike originalskjorter. På prinsessens forkle finner vi både riksløven og monogrammene til kongeparet og prinsessen. Forkleet er også pyntet med antikke silkebånd og hele 600 rabarbraperler som får det det til å glitre. POOL

BURSDAG: Tirsdag 21.januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 16 år. Her er hun avbildet anledning prinsessens konfirmasjon. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

- Aktiv 16-åring

I likhet med andre16-åringen får også kongelige bursdagsgaver, gjerne fra deres private ønskeliste.

- Prinsessen er en aktiv jente som kjører mye ski og surfer, så kanskje er utstyr til dette på ønskelista, spekulerer Vagle og fortsetter:

- Vi vet at prinsessen flere ganger tidligere har fått kunst av bestemor Sonja, og det er vel ikke usannsynlig at hun får det i år også. Dronningen er jo kunstkjenner av rang!

Helt siden 21. januar 2004 har prinsesse Ingrid Alexandras bursdag vært en offisiell flaggdag i Norge, i likhet med bursdagene til kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag