Gå til sidens hovedinnhold

Fyller 16 år. Slik skal prinsesse Ingrid Alexandra feires

Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Blir vekket med kake og gaver på sengen.

For nøyaktig 16 år siden kunne kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønske prinsesse Ingrid Alexandra velkommen til verden på Rikshospitalet i Oslo.

Prinsesse Ingrid Alexandre er det første felles barnet til kronprinsen og kronprinsessen, og er nummer to i arverekken til tronen etter sin far, kronprins Haakon.

I Slottets gratulasjon til 16-åringen er det ingen informasjon om hvordan dagen skal feires. Selv om det ikke er så lenge siden det ble stelt i stand stor fest på Slottet, anledning prinsessens konfirmasjon, er det ikke usansynlig at det likevel venter nok en fest for bursdagsbarnet.

Gaver på sengen

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er det ikke usannsynlig at det blir en hel dag med feiring av prinsessen.

- Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 16 år, og det er jeg sikker på blir markert behørig. Hjemme på Skaugum er det tradisjon for å vekke bursdagsbarnet med kake og gaver på sengen, forteller Vagle til Nettavisen.

Feiringen stopper imidlertid ikke der.

- Etter endt skoledag pleier familie, venner og faddere være invitert til selskap, forteller Vagle.

- Aktiv 16-åring

I likhet med andre16-åringen får også kongelige bursdagsgaver, gjerne fra deres private ønskeliste.

- Prinsessen er en aktiv jente som kjører mye ski og surfer, så kanskje er utstyr til dette på ønskelista, spekulerer Vagle og fortsetter:

- Vi vet at prinsessen flere ganger tidligere har fått kunst av bestemor Sonja, og det er vel ikke usannsynlig at hun får det i år også. Dronningen er jo kunstkjenner av rang!

Helt siden 21. januar 2004 har prinsesse Ingrid Alexandras bursdag vært en offisiell flaggdag i Norge, i likhet med bursdagene til kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Les også

Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit

Les også

Prinsesse Ingrid Alexandra får opplevelsesdag i gave fra Oslo kommune

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken