Da Martine Lunde (26) røk ut av «Skal vi danse» forrige lørdag, kom hun med en tydelig beskjed til dommerpanelet.

Tidligere i sendingen hadde nemlig 26-åringen, som hadde med seg kjæresten Aleksander Sæterstøl (27) på parketten, fått tilbakemelding fra dommer Morten Hegseth (36) om at de var som Barbie og Ken – samt at dansen var «veldig søt» og at han gjerne ville hatt litt salt i tillegg. Også Merete Mørk Lingjærde (60) sa at dansen var «søt som en sukkerbombe».

Les også: Kom med stikk til dommerne etter danseexiten

Da exiten var et faktum reagerte Lundes partner, Tarjei Svalastog (24), på de nevnte kommentarene, og sa til Nettavisen at han skulle ønske de fokuserte mer på teknikk.

– Jeg håper dommerne har litt mer fokus på dansen fremover, og ikke snakker om hva som er søtt eller salt. Det har ingenting med dansen å gjøre. Poengene er helt greie, men tilbakemeldingene er helt «off». Jeg håper virkelig de dømmer dansen fra nå av, sa han til Nettavisen etter exiten.

Lunde fulgte selv opp på Instagrams historiefunksjon der hun i et innlegg mandag påpekte at hun skulle ønske hun fikk tilbakemeldinger på dansen og ikke hvordan hun ser ut.

– Har ingenting med dans å gjøre

Nå får Lunde støtte fra flere «Skal vi danse»-kolleger, blant andre influenser og sexolog Iselin Guttormsen (35).

Les også: Dette tjener «Skal vi danse»-kjendisene

– Martine er klok, snill, god, varm, tålmodig, vakker og full av empati, sier hun til Nettavisen og legger til:

– Men dessverre er Martine også en profil som får mye hat bare for at hun er den hun er og ser ut som hun gjør. Så når et dommerpanel gir kommentarer på utseendet hennes og sammenlikner henne med en Barbiedukke, så fôrer det haterne hennes. I tillegg har det ingenting med dans å gjøre hvordan hun ser ut, så jeg kan forstå at det er provoserende.

Videre sier 35-åringen at hun skjønner at Lunde og Svalastog reagerer, ettersom noen av kommentarene fra lørdag ikke hadde noe med dansen de gjennomførte å gjøre.

– Hva vi har på oss, hvordan vi blir sminket eller hvordan vi ser ut, det bør ikke kommenteres, konstaterer hun.

Samtidig har Guttormsen forståelse for at noen ting blir sagt i forbifarten under tidspress.

– Jeg skjønner at kommentarene ikke var stygt ment, men dommerne må kanskje tenke litt over hva slags makt de har, og. De har bare noen få sekunder på å ytre tankene sine på, og de sekundene bør brukes på dansen – ikke på utseendet.

– Skal levere en pakke

Også Nate Kahungu (25) kan forstå at Martine Lunde reagerte på noen av kommentarene hun fikk forrige lørdag.

– Jeg er litt enig. Selv prøver jeg å stenge det ute når det kommer kommentarer som ikke handler om dansen. Men det er jo klart at det er ulike elementer som utgjør en dans.

– For det er et helt show, ikke sant, og da skal man levere en pakke, sier han til Nettavisen.

Kahungu mener dommerne fint kan kommentere på enkelte ting med tanke på hvordan man ser ut, men påpeker at det er viktig å tenke på hvorfor og hvordan det hele blir fremlagt:

– Hvis man for eksempel har en kjole som komplimenterer dansen og som får frem bevegelsene på en fin måte er det en ting, det er noen annet å si at man er pent sminket. Og det er viktig å skille de to. Og huske at vi er her for å danse, det er ikke en skjønnhetskonkurranse. Så mindre kommentarer om utseende, og mer om trinn og konstruktive tilbakemeldinger.

– Den kritikken tar jeg

Morten Hegseth, som kom med den aktuelle Barbie-kommentaren til Lunde forrige lørdag, sier til Nettavisen at tar til seg kritikken hva gjelder Barbie-utspillet fra lørdag.

– Barbie-kommentaren er på ingen måte mitt sterkeste sitat og endte i et slags mageplask for egen intelligens så den kritikken tar jeg, sier dansedommeren til Nettavisen onsdag.

«Skal vi danse»-dommeren legger til at om folk lurer på hvordan stemningen er mellom han og Martine Lunde nå, så bør de trykke seg inn på VGTV sine nettsider for å se nyeste episode av «Harm og Hegseth», der omtalte Lunde er gjest.

– Der får Martine si hva hun mener om Barbie-kommentaren, jeg forklarer hva jeg egentlig tenkte og mye annet diskuteres, sier Morten Hegseth avslutningsvis.