For en drøy uke siden kom nyheten om at samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (24) anmeldte skuespiller og komiker Atle Antonsen (53) for hatefulle ytringer etter en hendelse på Bar Boca i Oslo.

Hendelsen fant sted på Grünerløkka-baren i slutten av oktober, og Antonsen skal blant annet ha sagt at 24-åringen var «for mørk til å være der» og brukt fysisk makt. Antonsen har siden beklaget seg overfor Jirde Ali, og for noen dager siden ble saken henlagt av Oslo statsadvokatembeter grunnet bevisets stilling.

Les også: Ble vitne til Antonsen-hendelsen: – Reagerte kun med vantro

Flere har reagert med vantro på hendelsen, deriblant den anonyme gatekunstneren Töddel. Han valgte å svare på det hele med å lage en dartskive hvor ansiktet til Antonsen er målet.

Tirsdag publiserte han en bildeserie av sitt nye verk på sin Instagram-konto, og mandag denne uken overleverte han bildet til Bar Boca.

– Bildet er og finne på Bar Boca, skriver Töddel i en e-post til Nettavisen.

Men målskiven har ikke falt i smak hos verken daglig leder Daniel Gjerde Fouche eller styremedlem og deleier Jan Vardøen.

Henger ikke fremme

Ifølge daglig leder på Bar Boca er dartskiven gatekunstnerens eget påfunn, og han avkrefter at verket henger oppe i baren nå.

– Töddel laget verket på eget initiativ og forærte det til Bar Boca. Det henger ikke fremme, og kommer heller ikke til å gjøre det, skriver Gjerde Fouche i en tekstmelding til Nettavisen.

Han legger til at han ikke ønsker å gi noen ytterlige kommentarer.

Les også: Antonsen beklager: – Jeg må revurdere mitt forhold til alkohol

Gatekunstneren bekrefter til Nettavisen at Bar Boca ikke bestilte målskiven, og kunstneren sier også at han ikke har fått betalt for verket.

– De har ikke bestilt det eller betalt for det. Det ble lystig stemning blant gjestene som var til stede ved overleveringen, uttaler Töddel til Nettavisen.

Ifølge kunstneren overleverte han verket på eget initiativ på Bar Boca mandag denne uken.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Atle Antonsen, som foreløpig ikke har besvart våre henvendelser.

– Ikke noe vi synes er kult

Jan Vardøen synes heller ikke noe om påfunnet til Töddel. For 25 år siden startet han Bar Boca, og er fortsatt eier av stedet i dag.

Han hadde ikke kjennskap til stuntet med dartskiven før tirsdag formiddag.

– Jeg vet ingenting om dette. Jeg ville uansett sagt nei til noe så absurd, det er ikke noe vi synes er kult, sier Vardøen til Nettavisen og legger til:

– Det påfunnet høres bare teit ut.

Ifølge Töddel var imidlertid baren fullt klar over at han ønsket å gi dem en gave, og han hevder de skal ha ønsket ham velkommen i en tekstmelding.

I meldingsutvekslingen skal Töddel ha sendt Bar Boca et bilde av gaven, uten at baren skal ha reagert på dette.

Hevder de har fått kalde føtter

Nå mener Töddel derimot at baren har fått kalde føtter.

– Jeg har forståelse for at Bar Boca har fått kalde føtter. De har jo uforskyldt fått fokus på seg i denne etter hvert betente saken. Regner med de har gode grunner for å handle som de gjør. De driver jo butikk, og det er mange harde meninger ute og går, uttaler Töddel til Nettavisen.

Hvorvidt målskiven bør bli værende på Bar Boca mener kunstneren er barens avgjørelse.

Les også: Tar avstand fra rasisme etter Antonsen-hendelse: – Fullstendig uting

Overfor Nettavisen sier Töddel at han lager slike bilder i forbindelse med dagsaktuelle hendelser, og han beskriver Antonsen-verket sitt som «symboltungt».

– Det han har gjort er jo ikke greit, men samtidig står han i en «shitstorm» og har satt karrieren på spill. Hvor fortjent det er, er ikke opp til meg å vurdere. Jeg gir bare en kommentar, skriver den anonyme gatekunstneren i en e-post til Nettavisen.