Emilia Clarke var bare 24 da hun i 2011 fikk hjerneblødning under en treningsøkt i London.

– I det mine barndomsdrømmer var i ferd med å bli oppfylt, holdt jeg på å miste både forstanden og livet, skriver hun i The New Yorker. Hun tilføyer at hun aldri har snakket om dette offentlig.

Clarke fikk hjernehinneblødning, som kan være livstruende. Hun slet med å uttale sitt fulle navn i flere uker etter den første operasjonen.

Skuespilleren sier hun har vært frisk hele livet, men at et høyt stressnivå satte helsen hennes i fare. Hun sier at stadige spørsmål om Targaryens nakenscener bidro til stressnivået.

Skuespilleren innrømmer at da det ble som mørkest etter operasjonen, ønsket hun ikke å leve.

– Da det var på det verste ønsket jeg at de skulle «trekke ut kontakten». Jeg ba legene om å la meg dø, skriver hun i avisen.

Les også: Kit Harrington måtte ha angstterapi etter Jon Snow

Den andre operasjonen, som var langt mer omfattende og involverte åpning av hodeskallen, skjedde etter at Clarke fullførte innspillingen av den tredje sesongen av «Game of Thrones», som er basert på George R.R. Martins bøker.

– Det så ut som om jeg hadde vært gjennom en verre krig enn det Targaryen noensinne opplevde, skriver Clarke.

Les også: - Jeg må klype meg i armen når jeg ser bankkontoen min

Skuespilleren skriver også at hun hele tiden frykter kognitive vansker som følge av blødningene, men fastslår at hun i dag er frisk. I flere år har Clarke klart å holde helseproblemene hemmelig, med ett unntak.

– Seks uker etter operasjonen, ringte The National Enquirer og spurte om det, og jeg nektet for at det stemte, skriver hun.