Se intervjuet øverst i saken!

Den danske stjerneskuespilleren er for mange kjent fra «Game of Thrones» og andre store Hollywood-produksjoner som «Black Hawk Down», «Kingdom of Heaven» og «Oblivion».

I et intervju med Nettavisen innrømmer han at han aldri har planlagt karrieren særlig langt frem.

Tøff, kald og krevende

– Karrieren min ble aldri helt sånn jeg hadde tenkt. Jeg tror ikke det finnes én rød tråd i karrieren min. Hele veien har jeg likt å spille ulike roller og prøve ut nye ting, sier Coster-Waldau til Nettavisen.

– Det har vært gøy å velge forskjellige roller, legger den allsidige skuespilleren til.

For tiden fronter han «Against the Ice» i rollen som den danske polarforskeren og kapteinen Ejnar Mikkelsen. Sammen med den uerfarne Iver Iversen, spilt av «Peaky Blinders»-skuespilleren Joe Cole, legger Mikkelsen ut på en farlig ferd over Grønlandsisen for å finne bevis på at Grønland er én øy. De opplever alt fra ekstrem sult til et dramatisk isbjørnangrep.

Skal vi tro Coster-Waldau, var innspillingen tøff, kald og krevende.

– Det var viktig for oss å ha det så autentisk og ekte som mulig på settet. Vi ønsket at seerne skulle føle med karakterene og om hvordan de hadde det, forteller den danske skuespilleren.

Det hjalp Coster-Waldau at innspillingen var lagt til en ekte lokasjon. Store deler av opptakene ble gjort på Island, som de siste tjue årene har blitt et yndet sted for store produksjoner. Flere av nøkkelscenene ble også filmet på Grønland.

Se den actionfylte traileren under:

– Jobben min som skuespiller ble mye lettere ettersom vi filmet ute i naturen, i miljøer som var like de historiske stedene. Jeg trengte bare å reagere på omgivelsene, som kunne være ganske ekstreme, forteller han.

Dramatiske scener

I en av filmens mest dramatiske scener får vi se den kjente skuespilleren slåss med en isbjørn. Skuespilleren slapp heldigvis å hamle opp med en ekte isbjørn. Scenen ble nemlig filmet ved hjelp av dataanimerte effekter og en stuntmann med bakgrunn fra judo (!).

Men selve opptakene ble likevel dramatiske. Ifølge filmens regissør, Peter Flinth, ble alle skuespillerne og stabsfolkene på et tidspunkt fanget på en isbre under en storm.

Coster-Waldau har lenge ønsket å lage en film basert på boken skrevet av polarforskeren Mikkelsen.

– Jeg ble besatt av boken. Den har dette enkle premisset om å reise til det ukjente. Det var noe som tiltrakk meg veldig. Jeg tror mennesker er veldig nysgjerrige og lurer på hva som venter bak neste hjørne. Det er veldig fascinerende, mener han.

Den danske stjerneskuespilleren er likevel usikker på om han hadde turt å krysse Grønlandsisen i det virkelige liv. Han er heller ikke så sikker på om han har så mange likheter med polfareren.

– Jeg kan definitivt kjenne meg igjen i Ejnar Mikkelsens ambisjoner. Men ellers vil jeg si at jeg ikke har så mange likheter med ham. Han er jo en alfamann som vil gjøre ting på sin egen måte. Selv tror jeg heller på et godt samarbeid. Vi kan lære mye av hverandre. Mikkelsen måtte lære å seg å samarbeide med andre på denne turen, sier Coster-Waldau.

Anbefalt av dronningen

Filmens regissør sier han fikk vite om historien på et litt uvanlig vis.

– Jeg hadde faktisk ikke hørt om denne unike historien før jeg leste boken. Det var Dronning Margrethe som gjorde meg oppmerksom på den. Hun anbefalte meg å lese boken. Det gjorde at jeg skaffe meg et eksemplar med en gang og leste boken fra perm til perm. Og jeg tenkte med en gang: «Her er det en god historie», sier Flinth.

«Against the Ice» er ute på Netflix nå.