På forhånd har det vært mye oppmerksomhet rundt at den kritiserte sistesesongen av HBO-serien Game of Thrones ble belønnet med hele 32 nominasjoner.

Under nattens Emmy-galla fra Los Angeles var det dermed ikke uventet at serien ville ta sin del av kaka.

Vant kveldens gjeveste pris

I kveldens siste, og mest gjeve kategori; beste dramaserie, delte Michael Douglas ut prisen til Game of Thrones-skaperne.

– Vi elsker hvert minutt vi har fått tilbringe med dere, sa seriens skapere D.B. Weiss og David Benioff fra scenen.

– Det er utrolig at dere har overlevd, tøyset de med referanse til de tøffe innspillingsforholdene skuespillerne har måtte håndtere.

– De siste ti årene har vært de beste i vårt liv. Jeg kan ikke tro vi gjorde dette sammen, men nå er det over, sa de i sin rørende tale.

Kit Harrington møtte opp - slått på målstreken

Kit Harrington skal i mai ha sjekket inn på et behandlingssted for å ta grep om påståtte stress- og alkoholproblemer. Nattens prisutdeling ble dermed det første offentlige gjensynet med GoT-skuespilleren.

Til utdelingen var også Harrington nominert i kategorien beste hovedrolle i en dramaserie, med sterke navn som blant annet Jason Bateman.

Prisen var det Billy Porter, for hans rolle i «Pose», som stakk av med.

Suksessen gjentok seg for Dinklage - ble historisk

I kategorien beste kvinnelige birolle hadde Game of Thrones fire nominasjoner, blant annet Sophie Turner og Maisie Williams, men også her måtte serien se seg slått av Julia Garner fra serien Ozark.

For prisen beste mannlige birolle i en dramaserie, var Game of Thrones riktignok på merket. Det var Peter Dinklage som stakk av med prisen for sin tolkning av rollefiguren Tyrion Lannister.

Dette blir fjerde gang han vinner prisen, noe som også skrive ham inn i Emmy-historien, med fire seire for samme rolle.

– Jeg anser meg selv som så heldig som får være et medlem av dette samfunnet som omfavner toleranse og ulikhet, sa en rørt Dinklage fra scenen.

Vant ikke pris - men takket JLo

Britiske Emilia Clarke var nominert til beste kvinnelige dramaskuespiller for sin rolle i Game of Thrones, men heller ikke der nådde HBO-serien opp.

Det var nemlig en annen HBO-serie som litt uventet stjal prisen, nemlig «Killing Eve» og nærmere bestemt britiske Jodie Comer. Hun var heller ikke tippet som en storfavoritt på forhånd.

Likevel kan man virkelig si at det var Emilia Clarke vant den røde løperen. Der stjal nemlig skuespillerinnen showet, i en kjole som var inspirert av selveste JLo.

Det skrev stjernen selv i et Instagram-innlegg.

Storeslem til britisk humor

Blant andre serier som markerte seg i natt, var Amazons britiske humorserie «Fleabag». Med sterk konkurranse i humorsegmentet, var ikke serien en av de store forhåndsfavorittene.

Serien tok hjem hele tre priser, blant annet den gjeve prisen for beste komiserie. Her slo de ut storfavorittene «Veep» og «The Marvelous Mrs. Maisel».

– Dette begynner å bli tøysete, lo Fleabags hovedrolleinnehaver Phoebe Waller-Bridge fra scenen etter å ha vært oppe for å takke for tredje gang.

– Det har vært helt vanvittig å lage denne serien, la hun til i sin takketale.

Serien har gått i to sesonger på Amazon, og enn så lenge skal ikke en tredjesesong være planlagt.

Les også: Dette er grunnen til at Netflix kansellerer serier etter tre sesonger

Chernobyl best i miniserie-kategori

HBO-serien Chernobyl hadde på forhånd med seg 19 nominasjoner inn i nattens prisutdeling.

Serien faller i kategorien for kortserier, som beror på at serien har færre episoder enn andre serier. Dermed var det ikke Game of Thrones som katastrofeserien måtte konkurrere mot, men Netflix-serien «When They See Us».

I kampen om beste miniserie var det Chernobyl som gikk seirende ut.

– Jeg håper at serien vår i det minste har hjulpet å minne folk på verdien av sannhet og faren ved løgn, sa serieskaper Craig Mazin fra scenen, med tydelig referanse til president Donald Trump og hans «fake news»-strategi.

Får masse oppmerksomhet etter takketale

Michelle Williams er blant dem som får vanvittig med oppmerksomhet i sosiale medier etter sin tale på Emmy-gallaen. Der adresserte hun ulikheter i bransjen.

– Jeg ser dette som en anerkjennelse for hva som er mulig når en kvinne blir stolt på og føler seg trygg nok til å si ifra om hennes behov og respektert nok til å bli hørt. Mine sjefer antok aldri at de visste bedre enn meg hva jeg trengte for å gjøre jobben min og hedre Gwen Verdon, sier Williams om rollefiguren i serien «Fosse/Verdon».

Hun takket videre for at hun får like mye i lønn.

– Tusen takk til FX og Fox 21 studios for at dere støtter meg og betaler meg likt, fordi de forstår at når du putter en verdi på en person, gir det makt til at personen kommer i kontakt med deres egen iboende verdi. Hvor putter de den verdien? I jobben sin, sa Williams til stor applaus fra salen.