Lørdag kveld må realityprofil Mayoo Indiran (32) forlate «24 stjerners julekalender» etter at han kom dårligst ut av en pakkekonkurranse.

Oppdraget gikk ut på å pakke inn to pakker på raskest mulig tid med det samme papiret som deltakerne i forkant hadde revet av pakken.

Les også: Fyrer løs mot NRK etter julekalender-deltakelse: – Skikkelig urettferdig

Tema for kveldens episode er gjenbruk, og da Markus Neby (31) ber Indiran om å bukke pent for et bilde av miljø- og klimaaktivisten Greta Thunberg (19) før han drar hjem, velger han heller å sende et stikk i hennes retning.

– Jeg tror det er derfor jeg har røket ut. Jeg har spyttet litt på henne, skjønner du. Jeg liker ikke holdningen hennes og måten hun prater til andre på, sier Indiran i lørdagens episode av den populære julekalenderen på NRK.

Oppførselen vakte oppsikt. Spesielt hos Lan Marie Berg.

Fyrer løs mot klimaaktivisten

Til Nettavisen forteller Indiran at han ikke er noe særlig fan av Thunberg, spesielt ikke for hennes væremåte.

– Vet du hva, jeg liker ikke mennesker som bruker sinne og hat for å fremme et budskap. Akkurat sånn som de aktivistene i Oslo som i dag ødelegger nasjonalskatter. Jeg syntes hun har et bra budskap, men måten hun utagerer og prater på er bare ikke mitt språk, sier Indiran til Nettavisen.

Videre utdyper realityprofilen at han syntes Thunberg fremstår som streng og utagerende, noe han mener dagens klimaaktivister har latt seg inspirere av.

– Vi mennesker vi påvirkes av nyheter og ting vi leser, hører og ser. Thunberg er en stor påvirker henne også, fordi folk blir påvirket av måten hennes å «klikke» på og det er jeg veldig imot, sier han og legger til:

– Jeg snakker kjærlighetsspråket vet du, så det var bare det jeg ville få fram, utdyper han og referer til at han heller løser konflikter ved å diskutere på en hyggelig måte.

Se Mayoo Indirans gå stikk mot miljø- og klimaaktivisten i videoen under:

Fake eller ekte?

Til tross for en kanskje litt uheldig exit, mener Indiran at «24 stjerners julekalender» har vært en av de morsomste programmene han har deltatt i.

– Dette her er en av de morsomste produksjonene jeg har vært med på. Altså, jeg har aldri kost meg så mye. De andre reality-programmene jeg har vært med på har jo vært konkurransedrevne i form av fysisk aktivitet, sier Indiran.

Det er derimot ingen tvil om at det er en beinhard konkurranse og flere av deltakerne går langt for å bli værende i den nye publikumsfavoritten.

Les også: Deltar i ny NRK-reality: – Litt traumatisert

Deltakerne har til tider gitt så mye av seg selv at flere har spekulert på om det hele er regissert. Det kan imidlertid Indiran avkrefte.

– Man skulle nesten tro det siden folk gir så mye av seg selv. Her er det ikke en pengepremie man vinner en gang heller. Men vi visste faktisk ingenting og ble overrasket hele tiden, sier Indiran til Nettavisen.

Prosjektredaktør i NRK, Mirja Minjares, kan også avkrefte spekulasjonene.

Til Nettavisen hevder hun at det er kun konkurransene som er planlagt på forhånd:

– Nei, vi kunne ikke planlagt dette så bra om vi så hadde skrevet manus på forhånd. Vi har sittet som fnisete tilskuere underveis i produksjonen og blitt like overraskede og lattermilde som seerne over hvordan alt har utspilt seg, skriver hun i en e-post til Nettavisen.