For en drøy uke siden meldte flere internasjonale medier at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) hadde havnet i en «nær katastrofal» biljakt med paparazzier under et besøk i New York.

Hertugparet skal ha blitt jaget i over to timer, og en talsperson for paret sa etter hendelsen at det hele kunne endt med katastrofe, og at den førte til flere nestenulykker. Nyheten fikk flere til å trekke linjer tilbake til 1997, da prinsens mor, prinsesse Diana, ble drept i en fatal bilulykke etter en biljakt med paparazzier.

I etterkant er det likevel enkelte som har anklaget hertugparet for at historien om biljakten var et PR-stunt, etter at politiet i New York uttalte at biljakten ikke var på langt nær så dramatisk som paret skulle ha det til, skriver New York Times.

Det får en talsperson for hertugparet til å rase.

– Avskyelig

I en uttalelse til Page Six går hertugparets talsperson, Ashley Hansen, hardt ut og avviser ryktene om at paret overdrev historien om biljakten i New York for å få publisitet.

– Med all respekt, om man tar prinsens familiehistorie i betraktning, må man ha veldig lave tanker om paret eller noen knyttet til dem, for å tro at dette på noen som helst måte var et PR-stunt, sier Hansen med henvisning til prinsesse Dianas dødsfall i 1997.

Hun legger også til:

– Jeg synes faktisk det er avskyelig.

Episoden skjedde etter at paret deltok på en prisutdeling i New York i forrige uke, hvor hertuginnen mottok en pris.

Tok bilder i fart

Sky News skrev etter hendelsen at paret skal ha blitt forfulgt av rundt seks biler, som skal ha kjørt på fortau, på rødt lys og rygget ned en enveiskjørt gate. I tillegg skal minst en sjåfør angivelig ha tatt bilder mens vedkommende kjørte. Sjåførene skal ha blitt konfrontert av politi flere ganger, men fortsatt jakten.

Politiet i New York bekreftet i en uttalelse at en hendelse fant sted som gjorde transporten av Harry og Meghan utfordrende, skriver BBC.

– New York-politiet hjalp det private sikkerhetsteamet med å beskytte hertugen og hertuginnen av Sussex. Det var mange fotografer som gjorde transporten deres utfordrende. Hertugparet ankom destinasjonen, og det ble ikke rapportert om kollisjoner, innkallinger, skader eller arrestasjoner, sa en talsperson for politiet i etterkant skriver New York Times.

Ordføreren i New York, Eric Adams (62), kommenterte også hendelsen. Han kunne fortelle at to politibetjenter kunne ha blitt skadet under opptrinnet og at det ville vært grusomt om de hadde mistet en uskyldig forbipasserende under en slik biljakt.

Samtidig skal han ha sagt at han har vanskeligheter for å tro på at en biljakt med høy fart skal ha foregått i to timer i New Yorks gater, da selv ti minutter med dette ville vært ekstremt farlig.

Med hjelp fra politiet klarte paret og Meghans mor å flykte til en taxi og snike seg unna stedet. New Yorks ordfører Eric Adams kaller oppførselen til paparazziene «hensynsløs og uansvarlig».

Ingen ble skadd, men paret skal ha blitt svært oppskaket.

Saksøkte medier

Paret trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i 2020 og flyttet som kjent til USA. Dette skjedde som følge av det paret opplevde som en massiv og ubehagelig medieoppmerksomhet, og prinsen har gått til sak mot flere medier i Storbritannia med anklager om at de skal ha skaffet informasjon om paret på ulovlig vis.

Prinsen har et anstrengt forhold til medier og paparazzi, som han til dels tillegger skylden for moren prinsesse Dianas død. Som kjent omkom Diana, sammen med kjæresten Dodi al-Fayed, i en bilulykke i en tunnel i Paris i 1997.

Prinsessen skal ha blitt forfulgt av flere paparazzier da den fatale ulykken skjedde. Bilen prinsessen befant seg i skal ha holdt høy fart, og sjåføren skal ha vært beruset.