Gå til sidens hovedinnhold

Går tilbake til originalen: Nå skal «Ex on the Beach» til Hellas

Discovery tar sjansen på å reise utenlands, med kun nye realityfjes.

Av hensyn til den pågående koronapandemien og strenge reiserestriksjoner valgte Discovery sin realitysatsning «Ex on the Beach» å sette innspillingen til høyfjellet i Hemsedal.

Til tross for sterk kritikk fra Hemsedals ordfører underholdt «Ex on the Beach – Afterski» seerne i vinter med romantiske og dramafylte scener i ullundertøy, men til høsten blir stilongsen byttet ut med bikinien igjen.

Torsdag kan nemlig kanalen avsløre at neste sesong av «Ex on the Beach» skal spilles inn i Hellas.

– Fjoråret tvang oss ut av komfortsonen, da vi så oss nødt til å spille inn «Ex on the Beavh - Afterski» i Hemsedal. Det er vi svært glade for at vi gjorde, og det virker det som om seerne, med noen svært uttalte unntak, er enige med oss i. I år kommer derimot jula tidlig for ordføreren i Hemsedal, når vi straks er i gang med innspilling av femte sesongen av realityprogrammet i Hellas, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Networks i en pressemelding.

Fortsatt strenge smittevernsregler

Til tross for at pandemien ikke er over, føler kanalen seg trygge på at den kommende sesongen skal foregå under trygge omgivelser utenfor landegrensene.

– Situasjonen i dag er en helt annen enn den var den gang. Både Norge og Europa er kommet langt i vaksineringen og smittevernstiltakene er gode og effektive. Vi har funnet et lite sted i Hellas og har allerede etablert gode smittevernsrutiner fra forrige sesong. Vi er sikre på at vi kommer til å gjennomføre en trygg og spennende sesong i Hellas, sier Ola-Magnus Svihus, Senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery, til Nettavisen.

Ifølge Svihus har sikkerhet, smitterverh og trygghet vært høyest prioritert under alle produksjoner kanalen har gjennomført det siste året.

Les også: Ønsker lovendring for realityproduksjoner: – Vil ikke gjøre voldsdømte til realityhelter på TV

– Reglementet endres fra uke til uke, og mye kan skje frem til innspilling i august, men alle rutiner blir hele tiden korrigert til å være i tråd med det til enhver tid gjeldende reglement. Dette gjelder for påbud og anbefalinger i både Norge og Hellas, og vi vil ofte legge oss på en strengere linje enn de gjeldende regler. Vi samarbeider med eksterne smittevernskonsulenter, og både deltakere og crew er pålagt å følge strenge rutiner, sier Svihus.

Nye ekser og mer drama

Den femte sesongen av «Ex on the Beach» kommer på strømmetjenesten Discovery+ høsten 2021, og kanalen er i full gang med castingen til programmet.

Planen er å sende åtte single og eventyrlystne unge mennesker til en drømmestrand for å bade, feste og elske livet. Men som kjent er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser.

I årets sesong blir det derimot ingen gjensyn med gamle «Ex on the Beach»-favoritter, når det denne gangen kun vaker nykommere i vannskorpa, skriver kanalen i pressemeldingen.