Gå til sidens hovedinnhold

Gasellen har bare ett forsvar mot gepardene ...

Naturserie

Det lever flere store rovdyr i nasjonalparken Masai Mara i Kenya enn noe annet sted i verden. Det er dårlige nyheter for de nyfødte gasellene. Se den eksklusive videoen.

I den nye naturserien «Hostile Planet» besøker National Geographic verdens mest ugjestmilde landområder. I to av episodene har filmteamet vært i Norge.

Gressletter dekker en fjerdedel av landområdene på planeten. De er hjem for noen av jordens største landdyr og enorme flokker.

Livet på disse slettene kan se stille og rolig ut, men det er lett å la seg lure. Når forholdene snur, blir de til noen av planetens mest ustadige landskap.

Livet her består av en nådeløs sirkel av flom, tørke, frost og brann. Men i kjølvannet gror det ofte fram en «ny verden».

I nasjonalparken Masai Mara i Kenya er det babyboom, men det er skummelt sted å ta sine første skritt. Slettene er også hjem for flere store rovdyr enn noe annet sted i verden.

Mange gaseller overlever ikke engang den første timen etter fødselen. De har bare én taktikk de kan bruke - å gjemme seg og håpe at et annet byttedyr blir oppdaget først.

Mødre slikker barna så rene som mulig får å fjerne lukt.

Geparders jaktinstinkt sparker inn når de oppdager bevegeles. En nyfødt gaselle ser til forveksling ut som en jordhaug eller grasstust - om den bare kan klare å ligge stille ...

Hvordan det går ser du i klippet i toppen av artikkelen. Se også disse unike klippene:

«Hostile Planet» sendes på National Geographic Channel søndag kveld og i reprise onsdag kveld.

Les også

National Geographic: - Denne fjorden i Norge er åsted for en av de mest spektakulære scener på planeten

Les også

National Geographic har gjort unike opptak i Norge

Les også

Når ulvene kommer, flykter bisonene mot skogen. Det er en tabbe

Kommentarer til denne saken