Det er ingen jul uten julemusikk, og det er ingen julemusikk uten Maria Mena mener mange. Hvert år hører vi henne synge «Home for Christmas», som ifølge Spotify er en av landets mest populære julesanger.

Den populære julelåta spilles over radioer, i de fleste butikker og covres på de fleste julekonserter, noe artisten selv fikk oppleve da hun var ute og gikk tur med hunden sin på Grünerløkka.

Lørdag delte artisten en video der hun filmet den hyggelige overraskelsen. Etter alt å dømme var det ikke bare Mena selv som fikk seg en hyggelig overraskelse, men også gatemusikanten, som innså hvem det var som stoppet opp for å filme låten hun sang.

Les også: Maria Mena om hennes første møte med Mastercard: - Alene på en flyplass gikk det tomt

«Noen ganger er verden litt liten.. (ja jeg vippset)», skrev Mena til videoen av den rørende hendelsen.

Innlegget hun delte på Facebook har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier. Der hittil 485 personer har latt igjen en kommentar om det søte møtet.

Tilfeldig forbipasserende

I videoen blir gatemusikanten svært overrasket når hun legger merke til hvem det er som filmer henne og bryter ut i en kort latter, før hun fortsetter og fullføre jule-hitten.

Gatemusikanten viser seg imidlertid å være ikke hvem som helst. Berthina Kayembe (32), som hun heter, har tidligere vært med i «Idol» der hun var blant de siste 50 deltakerne som fikk finaleplass i 2014.

Overfor Nettavisen forteller at Kayembe at hun var ute på Grünerløkka for å spre juleglede, da Maria Mena plutselig dukket opp foran henne.

– Det var ganske tilfeldig at jeg sang den låta når hun kom gående, det er en av de få julesangene jeg kjenner til, forteller Kayembe til Nettavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med Maria Mena som ikke ønsker å kommentere saken.

Les også: Leah Isadora Behn har signert influenser-kontrakt: – Gøy å satse på det jeg elsker

Tjente mye penger

Kayembe forteller at hun spiller musikk på gata jevnlig og har vært aktiv gatemusikant de siste to årene. Hun røper at det kommer veldig an på hvor mye hun tjener fra dag til dag, men at det kom inn del penger da Mena delte videoen av det rørende møtet.

– Noen dager som gatemusikant kan være bra, mens andre dager kan være litt dårligere. Det kommer også an på hvor man står og hvilket tidspunkt på døgnet, forteller hun.

– Jeg fikk mange vipps-overføringer fra fansen hennes den dagen som var veldig hyggelig, det setter jeg utrolig stor pris på, legger hun til.

32-åringen røper at det kom inn så mange vipps-overføringer i løpet av den dagen, at hun ikke har oversikt over hvor mange som vippset henne. Heller ikke hvor mye Maria Mena vippset, som Mena opplyste at hun gjorde på Facebook.

Les også: Reagerer på ny TV 2-satsning: – Kan vi finne en balanse?

Tar av på sosiale medier

Facebook-innlegget til Mena er sett nesten 400 000 ganger og har fått over 450 kommentarer fra både fansen hennes og andre kjendiser som hyller den hyggelig hendelsen, som ble fanget på film.

Kayembe har i tillegg mottatt flere hyggelige tilbakemeldinger, noe hun innrømmer er veldig koselig.

– Jeg ser jo at videoen har blitt avspilt en del ganger og jeg fikk veldig mange fine tilbakemeldinger av fansen hennes og folk fra hele Norge. Det setter jeg utrolig stor pris på, forteller hun til Nettavisen.

Kayembe fikk ikke muligheten til å prate med Mena, men forteller at hundene deres lekte med hverandre samtidig som hun fullførte sangene sine.

Deltok på Idol

32-åringen deltok som nevnt i Idol i 2014, der hun var en av de 50 deltakerne som kom til finalen. Hun har jobbet med musikk på fulltid siden 2019 og håper på å kunne drive med det så lenge som mulig.

Kayembe har en egen Instagram-konto hvor hun deler videoer av seg selv synge.

Les også: Vaskeinfluenseren avslører geniale triks: 10 tips til en effektiv julevask