Mandag denne uken annonserte verdens rikeste mann, Bill Gates (65), at han og kona gjennom 27 år, Melinda Gates (56), skulle skilles. Nyheten delte han i et innlegg på Twitter.

Innledningsvis skrev 65-åringen følgende:

«Etter mye ettertanke og mye arbeid med forholdet vårt, har vi kommet til beslutningen om å avslutte ekteskapet vårt».

Les også: Dette valget endret alt for Hollywood-fruen

Eksparet vil fortsatt jobbe sammen i stiftelsen The Bill and Melinda Gates Foundation, som jobber med å forbedre grunnleggende helsetjenester og redusere ekstrem fattigdom, men utover dette arbeidet ser det ikke ut til at de to kommer til å ha så mye med hverandre å gjøre fremover.

Etter at skilsmissenyheten ble kjent har det nemlig svirret rykter om at tonen mellom de to ikke er særlig god.

Helgetur med eksen

Ifølge People, som har fått innsyn i rettsdokumentene, var det Melinda Gates som søkte om skilsmisse.

56-åringen skal under årsak til skilsmissen ha skrevet at ekteskapet deres er «ødelagt» og «umulig å redde», og dokumentene viser også at de to ikke hadde noen ektepakt.

Det de derimot hadde, var en noe uvanlig avtale om at Bill Gates hvert år kunne tilbringe en langhelg med ekskjæresten Ann Winblad (70). Det skriver blant andre Business Insider.

Les også: Dette er verdens ti dyreste skilsmisser

I 1997 stilte nemlig Microsoft-grunnleggeren opp i et større portrettintervju med Time Magazine, der det kom frem at han fremdeles hadde et nært forhold til ekskjæresten da han fant lykken med kvinnen som skulle bli hans fremtidige kone. Faktisk var de så nære at Bill Gates tok opp telefonen og ringte Winblad for å spørre hva hun tenkte før han fridde.

Gates fikk «go» fra eksen, og giftet seg med Melinda. Men likevel bevarte han vennskapet med Winblad.

Les også: Elskerinnens bror skal ha lekket Jeff Bezos-bildene for millionbeløp

– Vi kan spille minigolf samtidig som vi diskuterer bioteknologi. Vi deler tanker om verden og hverandre, sa Gates om deres årlige helgeturer i Time-intervjuet fra 1997.

Hvor lenge de fortsatte denne tradisjonen er ikke offentlig kjent, ifølge Business Insider.

– Dårlig stemning

Etter at skilsmissenyheten ble kjent tidligere denne uken, har det dukket opp mange spørsmål.

Hva skjer med den enorme formuen deres? Hvordan skal eksparet fordele eiendommene og eiendelene sine? Hvordan tok barna nyheten? Og hva er egentlig årsaken til bruddet?

I tillegg har det som nevnt murret rykter om at det ikke er så altfor god stemning mellom Bill og Melinda Gates.

Les også: Tenåring siktet for «dronningvalgfusk»

Overfor TMZ fortalte nemlig en kilde tidligere denne uken at skilsmissen egentlig skulle blitt kjent i mars, og at Melinda Gates i den anledning hadde leid en privat øy i Karibia for å komme seg unna mediepresset som ville følge. Også ekteparets tre barn barn og deres kjærester skulle være med.

En som derimot ikke var invitert, ifølge TMZ, var Bill Gates.

«Vi blir fortalt at alle i familien tok Melindas side. At de var veldig sinte på Bill, og at han ikke var invitert», skriver TMZ.

Kilden skal ha fortalt kjendisnettstedet at det fremdeles var problemer som ikke var løst da turen var planlagt, men at Melinda dro uansett – og at annonseringen da ble skjøvet på.

«Vi blir fortalt at det ikke var et vennlig brudd. Melinda og mesteparten av familien var rasende på Bill for ulike ting de hevder han har gjort. Og det er åpenbart at de har sett denne skilsmissen komme en stund», skrev kjendisnettstedet nylig.