Gaute Grøtta Grav (42) er ferdig i TV 2. Det melder han selv i et innlegg på Instagram mandag.

«Valget er tatt. På dagen 20 år etter at jeg startet i TV 2, forlater jeg kanalen som fast inventar 1. januar», skriver han.

Videre skriver programlederen, for mange kanskje best kjent fra «Farmen» at det godt kan hende at han gjør noen prosjekter og gjesteopptredener for TV 2 fremover, men at hans faste kontrakt går ut etter nyttår.

«Det har vært en utrolig kul reise, og jeg takker for at jeg fikk gjøre alle prosjektene jeg drømte om – fra Sone 2, Farmen, Sommer i Dyreparken og Villdyrlegen – til mer obskure ting som Frøken Norge, Søppelkongen og Hundeskolen. Pluss alt det andre», legger Gaute Grøtta Grav til.

Les også: Solveig Kloppen ferdig i TV 2: Går til konkurrent

Programlederen legger til at han ikke enda vet om han skal gjøre TV for fullt eller jobbe mer prosjektbasert fremover.

«Gleder meg til å nullstille mot jul, finne ut hva jeg ønsker å gjøre fremover, og sette ny kurs inn i 2022», avslutter han.

– Nøye planlagt

Overfor Nettavisen bekrefter Gaute Grøtta Grav at han er ferdig i TV 2 etter 20 år på skjermen.

Han legger til at det var nøye planlagt å melde sin avgang nøyaktig 20 år etter at han satte fot hos TV 2 for aller første gang.

– Det var selvsagt nøye planlagt. Jeg har også skaffet meg en gullklokke for anledningen. Kjøpt den selv, riktignok, spøker han, og legger til at han syntes det var noe symbolsk fint med å forlate kanalen samme dag som jubileet.

Les også: Lurte «Farmen»-flørten inn i sin egen sabotasjeplan: – Ingen trodde det var meg

Grøtta Grav forsikrer om at det ikke ligger noe dramatisk bak valget om å forlate det mangeårige samarbeidet, og han legger ikke skjul på at det er med et tungt hjerte han takker for seg.

– Jeg har hatt mange fine år i kanalen, men nå har jeg lyst til å ta fatt på neste steg i livet. Jeg er blitt 42 år nå, og skal jeg gjøre noe nytt så er det tiden for det nå, forteller han.

Usikker fremtid

Programlederen forteller videre at han har fått en del tilbud han ikke vil gå nærmere inn på helt enda, da han ikke har bestemt seg helt for hva han vil gjøre riktig ennå.

– Om det blir mer TV eller andre prosjektarbeid er jeg fortsatt litt usikker på. Jeg skal i alle fall ta meg to måneder nå der jeg skal bruke tiden til å tenke, sier han.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til Nettavisen at de ønsker Gaute Grøtta Grav lykke til videre:

– Gaute har vært programleder for mange av TV 2s største satsninger de siste tjue årene, og har i tillegg til å lede programmer vært svært engasjert med å utvikle og produsere egne og nye ideer underveis. Nå lokker tilværelsen i Isfjorden og nye prosjekter for Gaute og vi takker ham for 20 års samarbeide på TV 2 og ønsker masse lykke til videre, sier hun.

Mangeårig programleder

Gaute Grøtta Grav ble først kjent for norske tv-seere da han i 2001 vant første sesong av «Farmen» på TV 2.

Etter tv-debuten ble han reporter og programleder for ungdomsprogrammet «Sone 2», før han i 2004 fikk programlederjobben i programmet han selv hadde vunnet tre år tidligere. Grøtta Grav ledet også de første sesongene av «Farmen kjendis», før han i 2019 ga seg som programleder for begge konseptene.

Da tok Mads Hansen (37) over «Farmen», mens Tiril Sjåstad Christiansen (26) tok over «Farmen kjendis».

I TV 2 har Gaute Grøtta Grav i tillegg jobbet som konseptutvikler for flere kjente programmer.

Utover tv-jobbingen har 42-åringen også gitt ut bok, samt prøvd seg som artist. Debuten for sistnevnte kom i 2014, med låten «Gardsgut».