Tirsdag kom straffeutmålingen for Ghislaine Maxwell (60), som i flere år var både kjæresten til og den nærmeste medarbeideren til den avdøde, pedofile mangemilliardæren Jeffrey Epstein.

Den nå 60 år gamle Maxwell er dømt for å ha medvirket til å rekruttere og misbruke flere mindreårige jenter og unge kvinner. Nå er hun dømt til 20 års fengsel og må tilbringe store deler av sitt resterende liv i fengsel.

Les også: – Her hadde hun gruppesex med jenta og milliardæren

Hvordan kunne en som var født med sølvskje i munn gå fra å være en respektert forretningskvinne til en av verdens verste sexforbrytere?

Flyktet til New York

Ghislaine Maxwell var født inn i den britiske overklassen og som barn vokste hun opp på en gigantisk herregård, gikk på eliteskoler og levde en bekymringsløs tilværelse. Hun hadde også et stort sosialt nettverk, bestående av blant andre prins Andrew og Donald Trump.

Maxwell var datteren til avismogulen Robert Maxwell som eide de to tabloidavisene, New York Post og Daily Mirror. Etter farens mystiske død, ble en rekke skjulte sider ved hans forretningsførsel avslørt.

Han hadde svindlet sine ansatte for pensjonen deres. Familien Maxwells formue forsvant med farens død.

Ifølge BBC, flyktet Ghislaine til New York, hvor hun møtte finansmannen Jeffrey Epstein. Hun er av mange utpekt som Epsteins allierte, hun ble hans høyre hånd og medsammensvorne.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Lokket inn en pedofil underverden

Samtidig som hun møtte Epstein jobbet Maxwell med å gjenvinne sin sosiale status, etter familiens tragedie. Forholdet med Epstein blomstrer mer enn noen gang og de blir fort kjent som IT-paret i New York, som inviterer til store kjendisfester som alle ønsker å delta på.

Hun flytter deretter inn i Epsteins hus på Upper East Side, verdt 51 millioner dollar og det er her en «økonomisk trygghet» skal ha lokket henne inn i Epsteins pedofile underverden.

Etterhvert ble folk usikre på om Maxwell og Epstein fortsatt var et par eller om de kun var nære venner. Sammen blir de observert på forskjellige kulturarrangmenter og deretter et rykte for å støtte unge talenter inne kunst og kultur.

Det viser seg at de fant unge jenter de senere skulle utnytte seksuelt. En kvinne, som har blitt anonymisert for pressen, har fortalt at Epstein og Ghislaine skal ha tilbudt henne økonomisk støtte og hjelpe henne med å realisere drømmen hennes om å bli artist.

Les også: - Ble lokket inn på et massasjerom fylt med bilder av nakne kvinner

Utviklet vennskap

Ettersom Ghislaine var kvinne, følte de unge jentene seg trygge i hennes selskap. Arbeidsmetoden hennes skal ha vært å starte med å utvikle et vennskap, og tok de unge jentene med på kino og handleturer.

De skulle føle seg trygge rundt henne. Før hun ledet dem inn i møter med Epstein hvor de ble utsatt for seksuelt misbruk - og av Ghislaine.

Selv om noen ønsker å være anonyme når de snakker om misbruket, er det andre som ønsker at alle skal vite om hva som skjedde. Ifølge Virginia Roberts Giuffre, kvinnen som anklaget prins Andrew for å ha utnyttet henne seksuelt på fest hos Epstein, er Ghislaine Maxwell den person som førte henne og prinsen sammen.

Les også: Prins Andrew har inngått forlik etter sex-anklager

«Du skal gjøre med ham det du pleier å gjøre med Jeffrey», skal Ghislaine Maxwell ha instruert Virginia Giuffre da hun var bare 17 år for deretter å tvinge henne til å ha sex med prins Andrew, som ved dette tilfellet var over 40 år.

– Opplæringen begynte umiddelbart. Det handlet om alt fra hvordan man skulle gi en mann en «blow job», at man skulle være stille og underdanig, at man skulle gi Jeffrey det han ville ha. Mye av denne opplæringen sto Ghislaine selv for. Ettersom hun var kvinne, ble man overrasket over at hun kunne la slike ting skje. Ikke bare la det skje, men faktisk «groome» noen til å gjøre det, fortalte Guiffre til avisen Miami Herald.

Les også: - Hun ba meg rekruttere flere jenter til å gi ham oralsex

Hun har i retten hevdet at hun som tenåring ble tvunget til å ha sex med prinsen ved tre anledninger, og at hun skal ha mottatt 15.000 dollar for å ha sex med han.

Flere kvinner har anklaget både Epstein og Maxwell for seksuelt misbruk, alt fra store pengesummer til «massasjer» som førte til seksuelle tilnærminger skal ha blitt brukt innledningsvis. De unge jentene ble også ofte spurt om å massere føttene til milliardæren.


Jomfruøya

Epstein og Maxwells anklager om menneskehandel og overgrep mot unge jenter, skal ikke bare ha foregått i den storslåtte Manhattan-boligen. Både i London og i De amerikanske jomfruøyene, ble jenter så unge som 11 og 12 år fraktet til øya.

Den avdøde overgrepstiltalte milliardæren kjøpte den tropiske private øya i 1998 og lite er kjent fra hva som foregikk der, Men mye er derimot sagt og skrevet om den beryktede øya Little St. James i Det karibiske hav.

Ifølge rettsdokumenter som er lagt frem i retten, skal de blant annet hatt en omfattende database over alle ofrene, slik at Epstein kunne sjekke deres «tilgjengelighet» og «aktivitet».

Over hundrevis av unge jenter ble misbrukt og trafikkert og én jente la på svøm fordi hun ville rømme, etter å blitt tvunget til å ha sex med Epstein og flere andre.

Hovedmann

Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel i 2019, regnes som hovedmannen bak overgrepene mot en rekke tenåringsjenter, som ble seksuelt utnyttet av rike og mektige menn.

Les også: Epstein-dødsfallet: - Det var «den perfekte stormen av tabber»

Overgrepene som Maxwell er kjent skyldig i, skjedde mellom 1994 og 2004. Hun ble varetektsfengslet i to år siden hun ble pågrepet sommeren 2020, etter å ha forsøkt å gå under jorda.